TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

2. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

ZBOG OVOG SE ŽIVI, ZBOG OVOG SE UMIRE!

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Nedjelja, moj omiljeni dan u sedmici, zato što nedjeljom odlazimo na bogosluženja i sa vama dijelim samo lijepe vijesti i lijepe priče sada već tradicionalno!

Piše: Dr. Ljubiša Petrović, gradonačelnik grada Bijeljina

Danas će sve objave biti posvećene djeci, a i simbolično zbog Dječije sedmice!
Za negdje dva i po mjeseca biće dvije godina od mog stupanja na dužnost Gradonačelnika, turbulentan period, pun izazova, stresa i neprestane borbe. Biti Gradonačelnik je velika čast i u nekim normalnim uslovima i okolnostima čovjek bi trebao uživati u svom mandatu i tokom tog istog mandata ostaviti neki trag i uraditi nešto za svoj narod!
Kada me pitaju šta je to čime bi se pohvalili za ove dvije godine uvijek izdvajam tri osnovne stavke po kojima će vjerujem mandat i biti upamćen: 1) vratio sam roditelje djeci nedjeljom 2) sva djeca u osnovnim školama imaju po prvi put na teritoriji našeg Grada besplatne udžbenike 3) sve i jedna marka iz gradskog budžeta zna se gdje i kako je utrošena, stepen kriminala i korupcije je minimum uduplo smanjen uz strogu kontrolu protoka i trošenja novca iz gradskog budžeta!
Raditi na ovaj način znači biti na stalnim udarima i vjetrometini, padao sam, ustajao, preispitivao sebe i pitao se vrijedi li, dok se svi od mandata bogate ti biješ bitku sa vjetrenjačama, ima li sve ovo smisla i jesam li možda mazohista? Kada god je bilo najteže i kada sam bio na korak od podizanja zastavice znate li ko me je vraćao? DJECA!
Izjutra na putu do Gradske uprave srećem školarce, obavezno mašu, prepoznaju me u autu, pozdravljaju me, na ulici me često pitaju za zajedničku fotografiju, nevino se osmehuju i daju najiskreniji zagrljaj koji kada mi je najteže daje snagu feniksa!
Nemam svoju djecu još uvijek, vjerujem da će me Bog nagraditi i da ću se ostvariti i u ulozi oca, jer u životu nema uzvišenije ljubavi od roditeljske!
Hvala mom kolegi koji mi je poslao ovaj crtež svog djeteta, zato mandat posvjećujem djeci, za sljedeću godinu budžet ću potpuno prilagoditi njima- besplatni udžbenici i od sljedeće godine ćemo pokušati i pribor školski za sve osnovce, gradnja igrališta i parkova, renoviranje škola i izdvajanja za stručno usavršavanje naše djece!
Kada djeci obećaš ona ne kažu, a meni, a meni, ona ne pitaju, a gdje je, a gdje je, ona strpljivo čekaju i vjeruju, kako biti strpljiv i vjerovati moramo od djece učiti, jer sve radosti i počivaju na vjeri bez koje nemamo se čemu nadati!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije