TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Zašto Zapadna Imperija ne ponudi Ukrajini ili Kipru Sporazum kao za Kosovo?

0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

KOLUMNA: piše Nebojša Vukanović

 

    Sinoć sam prvi, ne samo kod nas već u regionu, objavio tekst drskog i sramnog, krajnje neprihvatljivog prijedloga Sporazum o normalizaciji odnosa  Srbiji i Kosovu, koji je predložila i na svom sajtu objavila Evropska Unija, oličenje Zapadne Imperije „Zla“, a koji suštinski predviđa međusobno priznanje i suštinski priznanje nezavisnosti Kosova, te njegovo članstvo u svim međunarodnim organizacijama, pa i u Ujedinjenim nacijama.

 

Sporazum je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, kao i odredbama međunarodnog prava, predstavlja pokušaj legalizacije agresije, koju je NATO bez dozvole UN-a izvršio na Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine, progona, ubistava i etničkog čišćenja Srba sa vjekovnih ognjišta, a koje traje više od dvije decenije.

I sada, pod patronatom Zapadne Imperije Zla i licemjera iz međunarodne zajednice, čije su trupe 24 godine na Kosovu i Metohiji, traje organizovan progon i nasilje nad malobrojnim preostalim Srbima, koji su pretvoreni u građane trećeg reda koji nemaju nikakva prava, koji se svakodnevno napadaju, ponižavaju i tjeraju sa svojih ognjišta.

Uprkos svim pritiscima, Srbija nikako ne smije da prihvati i ratifikuje u Narodnoj skupštini Republike Srbije ovakav Sporazum, jer ne samo da bi predstavljao nacionalno poniženje, već bi se otvorila Pandorina kutija i mogućnost da jezik sile i zakon jačeg postanu pravilo i da se komadanje nastavlja. Nisam lažni srpski nacionalista koji se tobož kune u srpstvo i Kosovo, lažno srbuje i busa se u prsi pred kamerama, ali sam iskreni patriota i makar bio i ostao jedini, javno ću biti protiv priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije, koji je naša kolijevka, i ne smijemo biti najgora u potonja generacija nedostojnih izdajnika koja će prodati i izdati Kosovo i naš napaćeni narod koji je ostao dole da živi, uprkos svim pritiscima i progonu.

Ne smijemo predati tapiju na Kosovo i Metohiju, jer kao što se sada usvaja Zakon o restituciji i vraća narodu zemlja, đedovina i imovina koju su nam oteli komunisti, tako će možda za jedan vijek neko postaviti pitanje nepravde i nasilja, srpske imovine, istorijskog i kulturnog nasleđa, i ne smijemo se odreći našeg ognjišta i kolijevke, pogaziti žrtve naših slavnih predaka.

Ako je ovakav Sporazum dobar i prihvatljiv, zašto Zapadna Imperija Zla, oličena u Evropskoj Uniji, ne ponudi isti ovakav prijedlog Kijevu, Donbasu i  Ukrajini, ne pošalje Barela i Lajčaka da zaustave rat i stradanje napaćenog naroda koji je žrtva sukoba velikih sila, umjesto što šalju tenkove, avione, topove.. Zašto ovakav Sporazum ne predlože Kipru, Grčkoj i Turskoj, da nemamo dva Kipra i ježeve na granici turskog i grčkog dijela ostrva, ili na drugim kriznim žarištima širom svijeta!?

Još jednom naglašavam da je ovo nacionalno, a ne političko pitanje, ali da je francusko-njemački prijelog Sporazuma sraman, drzak i neprihvatljiv, i da bi Zapadna Imperija Zla oličena, u birokratama Evropske Unije, trebala prvo da zaštiti osnovna ljudska prava Srbima i drugim nealbancima na Kosovu i Metohiji, pa onda predlaže „trajna“ rješenja. Očekujem da se Milorad Dodik, kao i čelnici Republike Srpske, takođe javno oglase i kažu da li je priznanje nezavisnosti Kosova i ovaj Sporazum prihvatljiv!

 

Nebojša Vukanović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije