TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Wizz Air zatvara bazu u Tuzli

0 0
Read Time:58 Second

Aviokompanija Wizz Air donijela je odluku na osnovu koje zatvara svoju bazu na Međunarodnom aerodromu u Tuzli te ukida letove na nekoliko destinacija.

– Wizz Air potvrđuje da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže. To čini zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom. Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena, saopšteno je iz Wizz aira.

Dodaju kako će putnici biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira.

– Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uslovi u regiji, onemogućili su nam da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo, kazao je Roland Tischner, direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Air Hungary.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije