TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Возачу четири године робије јер је пијан усмртио пјешака

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

ДОБОЈ – Горан Цвијетић (30) из Теслића осуђен је у добојском Окружном суду на четири године затвора јер је возећи пијан „мерцедесом“ ударио и усмртио пјешака Славишу Човића, потврђено је „Гласу Српске“.

Небојша Томашевић
 Возачу четири године робије јер је пијан усмртио пјешака
 

Осим ове казне изречена му је двогодишња забрана управљања возилом и одузета возачка дозвола на двије године.

Према пресуди, несрећа се десила 21. децембра 2021. године око 22.25 часова на магистралном путу у мјесту Ђулићи код Теслића,  оптужени  је у вријеме несреће био тешко пијан и у крви је имао око 2,74 промила алкохола.

Наводи се да је Цвијетић возилом ишао из правца Бањалуке и возио је недозвољеном брзином од 93,3 километра на час иако је дозвољена брзина на том дијелу пута била 50 километара на час.

У пресуди стоји да је Цвијетић у мјесту Ђулући  ударио пјешака Човића који је прелазио са лијеве на десну страну пута, према паркинг простору на супротној страни пута. Пјешака је ударио предњим лијевим дијелом возила док је  био на десној страни коловоза код обиљеженог пјешачког прелаза. Како стоји у пресуди након удара  пјешак је набачен на предње вјетробранско стакло након чега је одбачен испред возила.

Усљед тога Човић је задобио повреде у виду разорења мозга, раставе потиљачне кости и првог вратног пршљена, вишеструки прелом костију лобање и друге повреде опасне по живот због којих је преминуо на лицу мјеста. Цвијетић је  потом без заустављања наставио вожњу у правцу Теслића  након чега се вратио на мјесто догађаја.

У пресуди која је објављена на сајту добојског Окружног суда уз навођење инцијала, наводи се да је оптужени био свјестан да непрописном и небезбједном вожњом може довести у опасност живот људи, али је пристао на наступање такве посљедице.

Цвијетић је пресудом обавезан да плати трошкове судског поступка у износу од 3.133,15 КМ и да плати на име паушала износ од 150,00 КМ, а све у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije