TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

17. април 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Vlada objavila upute za mlade koji se dosad nisu prijavili za 100 KM

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

FOTO: InfoBijeljina

„Mladi koji se još nisu registrovali ili su u međuvremenu promijenili lične podatke koje su unijeli u sistem, biće u mogućnosti da se prijave putem aplikacije https://inp.vladars.net koja će biti aktivna do 25. septembra 2022. godine“, pojasnili su iz Vlade.
Prema usvojenoj odluci, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 100 KM ostvaruju mladi koji na dan 3. septembar 2022. godine imaju od 16 do 29 godina, prebivalište u Republici Srpskoj ili su građani Brčko distrikta BiH s entitetskim državljanstvom Republike Srpske.
„S obzirom na to da su odlukom obuvhaćeni i mladi koji su tek napunili 16 godina, napominjemo da treba da imaju otvoren bankovni račun na svoje ime čiji će broj, zajedno s ostalim podacima, unijeti u aplikaciju“, navodi se u saopštenju.
Takođe, kako je navedeno, po automatizmu će pomoć dobiti mladi s poteškoćama u razvoju čiji su se roditelji ili staratelji već obratili Ministarstvu finansija i koji u skladu s odlukom Vlade ispunjavaju uslove za dodjelu po 100 KM jednokratne pomoći, dok će onima koji ispunjavaju uslove, a nisu to učinili u julu, biti omogućeno da se obrate Ministarstvu i dostave dokumentaciju s ličnim podacima djeteta, rješenja o statusu, te ličnim podacima roditelja ili staratelja (uz bankovni račun), do 25. septembra 2022. godine (na adresu Ministarstvo finansija Republike Srpske, Trg Republike Srpske br. 1, 78000 Banjaluka) kako bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije