TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Vjeroučitelj đacima plaćao „seksi“ slike

Izvor: Caroline Seidel / dpa / AFP / Ilustracija

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

GRAC – Austriju u posljednje vrijeme tresu ne samo politički nego i seks skandali, a glavni akter jednog od njih jeste vjeroučitelj koji je navodno tražio od učenika „seksi“ fotografije i za njih im davao novac.

 Foto: Agencije
 

O ovom skandalu, koji je šokirao javnost,  juče su izvještavali brojni austrijski mediji, uključujući javnu televiziju ORF.

ORF, ali i dnevni list “Kronen Cajtung” pod naslovom “Učitelj u Gracu maloljetnim učenicima plaćao seksi slike” i nadnaslovom “Suspendovan”, piše kako je najnoviji seks skandal “teško uzdrmao obrazovni sistem” u Štajerskoj, austrijskoj saveznoj pokrajini.

Lokalni list je na svojim stranicama opširno izvještavao o tome kako je u jednoj od renomiranih gimnazija u Gracu, vjeroučitelj, inače vrlo omiljen kod učenika, navodno preko interneta tražio od njih da se slikaju goli i pošalju mu sliku. I to za novac.

Nakon što je skandal otkriven mnogi se pitaju, kako je uopšte moguće da niko od roditelja ili pedagoškog osoblja u gimnaziji (u Austriji gimnazija počinje nakon četiri razreda osnovne škole i traje pet godina, dakle radi se o djeci staroj između 10 i 14 godina), nije ništa primijetio, niti se pitao odakle djeci “vlastiti” novac?

List navodi kako je dosjetljivi vjeroučitelj napravio lažni profil na kojem se predstavio kao djevojčica. Očito da bi manje bilo sumnjivo zašto traži slike golih maloljetnih dječaka, koji su se skidali i slikali kako bi došli do novca.

Nakon što je za sada nepoznata osoba vjeroučitelja prijavila Državnom sudstvu u Gracu, klupko se počelo odmotavati.

Pod sumnjom da je počinio kazneno djelo “iskorištavanja djece ili maloljetnika radi pornografije” sudstvo je naredilo pretres vjeroučiteljevog stana, te zaplijenilo nosače podataka, uključujući laptop i mobitel.

Kako Državno tužilaštvo još nije pregledalo oduzeti materijal, još se tačno ne zna koliko je žrtava među učenicima i koliko je dugo to trajalo, ističu mediji. Napominju kako je vjeroučitelj odmah suspendovan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije