TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Uz podršku opštine djeca iz Ugljevika učesnici NTC kampa na planini Gučevo

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

FOTO: InfoBijeljina

NTC asisistent iz Ugljevika Mladen Stevanović rekao je da su autori kampa Ranko Rajović i Uroš Petrović koji će prepoznatljivim programom omogućiti djeci učenje kroz igru i istraživanje.

„Cilj NTC kampa je podsticanje razvoja, vještina, znanja i emocija koji se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili su totalno zapostavljeni“, pojasnio je Stevanović.

On je istakao da će kamp omogućiti djeci da upoznaju svijet oko sebe, unaprijede međusobnu komunikaciju, usvoje znanja o prirodi i snalaženje u njoj te ojačaju fizičke vještine i istraživački duh.

U ime opštine Ugljevik mališane je ispratio šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić naglasio je da je važna edukacija djece za povećavanje sposobnosti kako fizičkih tako i umnih.

„Ovakvi kampovi su važni jer na taj način djecu odvajamo od loših navika a samim tim stiču korisne i zdrave navike“, rekao je Jovičić.

On je najavio dalju podršku opštine Ugljevik najmlađim stanovnicima ove podmajevičke opštine.

Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za djecu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija djeteta je ključni faktor NTC programa.
Izvor: InfoBijeljina
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije