TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

USPJEŠNO ORGANIZOVAN MEMORIJALNI TURNIR „SJEĆANJE NA DARKA I MILENKA“ U MALEŠEVCIMA (FOTO)

1 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

Turnir u malom fudbalu koji više od deset godina spaja mlade ljude iz Ugljevika, Bijeljine, Lopara i Brčkog, odigran je proteklog vikenda u selu Maleševci nadomak Ugljevika. Turnir je posvećen dvojici braće Maksimovića koji su prerano izgubili živote u saobraćajnim nesrećama.

Čitavu deceniju Darko Maksimović  bio je inicijator i organizator memorijalnog turnira u malom fudbalu kao uspomenu na njegovog brata Milenka (20) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 30.07. 2011 u selu Ravno polje zajedno sa svojim drugom Željkom (21) iz Tutnjevca. Turnir je iz godine u godinu rastao i postao tradicionalni i poštovan. Nažalost početkom juna ove godine život gubi i Darko Maksimović (33) par kilometara od svojih Maleševaca za koje se mnogo borio, i želeo je da od tog mjesta napravi ljepše mjesto življenja. Prilikom gradnje nove crkve u Maleševcima, sav se posvetio sakupljanju dobrovoljnih priloga i lično je materijalno i finansijski potpomogao izgradnju.  Veoma često bio je i organizator raznih društveno-sportskih događaja u svom selu koji su okupljali mlade iz oba njegova sela, Maleševaca i Zabrđa.

Nažalost, božijom odlukom bio je spriječen da organizuje turnir i po jedanaesti put ove godine. Pošto je ideja turnira od početka bila da se tu, na jednom jestu okupe svi koji su voleli Milenka Maksimovića, njegovi prijatelji su riješili da nastave tradiciju tamo gdje je Darko stao. Ideja je ostala ista, osim što je dopunjena time da su tu sada svi koji su voleli i poštovali obojicu braće,i Milenka i Darka. U organizaciji turnira učešće uz njegovu suprugu i prijatelje, uzeo naš portal i naš urednik D. Todorović. I Opština Ugljevik je prepoznala snagu turnira i ponovo je finansijski pomogla organizaciju.

11-ti Memorijal  odigran je u subotu 30 jula na terenu u Maleševcima. Ponovo su se okupili mladi iz više opština i gradova iz okruženja. Učestvovale su ekipe iz Ugljevika, Zabrđa, Tutnjevca, Maleševaca, Lopara, Bijeljine i Brčkog. Turnir je planiran kao jednodnevni ali je kiša više puta prekidala isti pa je nastavak pomjeren za ponedeljak. Tribine su bile pune u svim utakmicama, i samim time organizacija se pokazala veoma uspješnom. Trofej i prvu nagradu u iznosu od 400 km osvojila je ekipa „Gradski park“. Trofej pobjedniku uručio je sin Darka Maksimovića. Na samom početku turnira igrač FK Majevica Zabrđe Dušan Maksimović i član kluba Đorđe Todorović uručili su sinu Darka Maksimovića uramljeni dres sa brojem 33 koji je nosio Darko u tom klubu. Darovana mu je i medalja koju je Darko osvojio ove sezone zajedno sa klubom.  Na kraju ćemo pohvaliti organizatore koji su se potrudili da sve protekne u najboljem redu kako i dolikuje ovom događaju. U nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa turnira.

 

Autor: Dragoslav Todorović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije