TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

УРЕЂЕЊЕ ГРОБЉА У ГРАЧАНИЦИ КОД ДОБОЈА

0 0
Read Time:53 Second

Православно гробље у Грачаници – Варош годинама је било у веома лошем и запуштеном стању, јер је након протеклог рата велики број православних вјерника напустио ову парохију и раселило се по свим странама наше епархије па и даље.

Иницијативом надлежног свештеника и вриједних радника из Грачанице, у мјесецу јулу 2022.године почело је чишћење стабала и растиња која су израсла протеклих година, а у септембру мјесецу се и по други пут покосило комплетно гробље површине 10.000 квадратних метара.

Постављена је и табла на улазу у гробље којом се моле некадашњи парохијани да својом уплатом, која је на добровољној бази помогну да се и у будуће гробље одржава у сваком реду како то и приличи.
Велики број парохијана како из земље и иностранства, одазвали су се позиву наше Црквене општине и помогли реализацију чишћења и у наредном периоду.
И ако ова парохија данас броји свега око 12 православних домова, уз помоћ Господа и добрих људи на неки начин је ипак жива Црква која се бори са свим потешкоћама у времену у којем живимо.
протонамјесник Александар Лучић
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije