TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

20. мај 2024.

TD portal

Balkan može bolje

UGLJEVIK VELIKI INDUSTRIJSKI CENTAR?

0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je u posljednje dvije godine ukupan rast prihoda privrede u ovoj opštini uvećan  za 7 odsto  dok je izvoz uvećan za 54 odsto.

Piše: D.Todorović

-Zadovoljstvo mi je jer spadamo u red opština koje su imale pozitivne rezultate, obzirom da su posljednje dvije godine bile krizne u cijelom svijetu-rekao je Perić.
Ovo cifre bi uskoro mogle da se promijene, i to na bolje!
Nakon pisanja našeg portala o ponudi za otvaranje predstavništva jedne kompanije iz U.A Emirata u našoj izgleda da se stvari kreću sa mrtve tačke. Ako je suditi prema informacijama kojima raspolažemo, razvoj privrede i izvoz u opštini Ugljevik  mogli bi da se uduplaju, čak i više od toga.
Naime, nekoliko kompanija je zainteresovano za ulaganje u ovu opštinu. Od Kineske kompanije BNBM koja ulaže 100 miliona KM u izgradnju fabrike gipsanih ploča, za koju se trenutno radi projekat i čeka se ekološka dozvola, pa do Arapskih Emirata i njihove ponude za otvaranje fabrike za kartonsku i papirnu ambalažu i zapošljavanje većeg broja radnika. Napominjemo da je ovu ponudu pomenuta kompanija poslala na još nekoliko adresa u BiH i Srbiji i da traže najbolju ponudu gdje se misli na već izgrađenu halu, građevinsko zemljište oko hale za njeno proširenje, blizina magistrale ili autoputa, blizina aerodroma, riječnih i morskih luka, subvencije za zapošljavanje i slično. Sudeći prema informacijama koje su poslate iz Opštine Ugljevik ka agenciji koja dovodi ovu kompaniju u BiH, Ugljevik ima velike šanse za dobijanje ove velike strane investicije.
Fotografija projektovane proizvodne hale koju planira izgraditi ova kompanija.

 

Inače Opština Ugljevik vrši subvenciju podsticaja za zapošljavanje radne snage u iznosu od 2.000,00 KM po novozaposlenom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Bijeljina, Biro Ugljevik; 2. Subvenciju za nabavku opreme od strane lokalne samouprave zavisno od predviđenog budžeta za tu namjenu u tekućoj godini; 3. Pomoć u subvenciji asfaltiranju pristupnih puteva i platoa sa učešćem 70% Opština Ugljevik – 30% vlasnik; 4. Pravo na oslobađanje plaćanja uvoznih dažbina kod uvoza opreme za proizvodnju koja se ne proizvodi u BiH, a koja se uvozi radi uspostavljanja proizvodnje ili radi proširenja i modernizacije proizvodnje.

Osim navedenog, prednost Ugljevika nad ostalima su i dobre infrastrukturne povezanosti kao što su: M-18 na udaljenosti od 20 metara od hale, aerodrom Tuzla na udaljenosti 50 km, Luka Brčko na udaljenosti 40 km, aerodrom Beograd 140 km, granični prelazi Sremska Rača, Pavlovića most 30 km. Ponudu Emiratima u ime načelnike opštine Ugljevik Vasilija Perića sačinio je Dževid Ahmetović Načelnik odjeljenja za privredu Opštine Ugljevik.

 

 

 

 

„Nama je preostalo da sačekamo rezultate i da se nadamo dobrim vijestima za našu opštinu. Dobra volja sa naše strane je iskazana“ kažu iz opštinske uprave.

 

TD portal – portal nove generacije

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije