TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„UGLJEVIK 2023“ Vatrogasci iz sedamnaest opština Srpske održali taktično pokaznu vježbu

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

U organizaciji opštine Ugljevik na jezeru Mezgraja Luke u naselju Mezgaja kod Ugljevika održana je taktično pokazna vježba “Ugljevik 2023” vatrogasaca iz sedamnaest opština Vatrogasnih jednica Republike Srpske.

Vježbu su organizovali Vatrogasna jedinica Ugljevika i Udruženje vatrogasaca spasilaca Republike Srpske uz podršku ugljevičkog Doma zdravlja i pokroviteljstvo opštine Ugljevik na kojoj su prikazane vježbe spašavanja unesrećenih iz vode, iz saobraćajne nezgode i gašenja vatre.

Komandir smjene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović rekao je da cilj vježbe da se pokaže da vatrogasne jedinice mogu da dejstvuju u slučaju incidenta kao jedno tijelo bez prethodne pripreme i uvježbavanja.

-Vozila i oprema su u dobrom stanju jer su ulagana materijalna sredstva od strane republičkih ali i oštinskih organa u proteklih deset godina. Republika Srpska kada su vatrogasne jedinice u pitanju ima snagu koja može da dejstvuje zajedno u jednom incidentu-rekao je Todorović.

Predsjednik Udruženja profesionalnih vatrogasaca spasilaca Republike Srpske Savo Bubić rekao je da je ova vježba veoma značajna jer se pokazuje građanima da vatrogasci rade odgovoran posao te da su spremni da u cilju toga svakodnevno rade na obučenosti i edukaciji.

-Cilj rada Udruženja vatrogasaca spasilaca Republike Srpske jeste da se vatrogasci uvežu, bolje upoznaju i skrenu pažnju na svoju ulogu u društvu-dodao je Bubić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić u ime domaćina pozdravio je prisutne vatrogasce i goste iz susjednih opština napomenuvši da je ideja za današnju vježbu nastala kada su vatregasci iz ove podmajevičke opštine prije nekoliko mjeseci organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

-Vatrogaci imaju humanu djelatnost jer spašavaju ljude i imovinu-naglasio je Perić.

On je istakao da je važno unaprijediti spasilačke aktivnosti na prostoru Srpske.

-Važno je i da vatrogasci, između svojih udruženja, imaju dobru komunikaciju i da se što više druže, a zato im je neophodna podrška i da u vremenu pred nama učinimo da sve njihove jedinice budu još bolje opremljenje na zadovoljstvo svih građana Srpske-rekao je Perić.

Prethodno su vatrogasci, nakon što su se okupili, zajedno sa predsjednikom Boračke organizacije Ugljevika Jovanom Marinkovićem položili vijenac na Spomen-obilježje 301 poginulog borca VRS iz Ugljevika.

Učešće u vježbi uzeli su vatrogasci spasioci iz Ugljevika, Lopara, Teočaka, Bijeljine, Han Pijeska, Dervente, Laktaša, Broda, Bratunca i još osam opština iz Republike Srpske.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije