TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

20. мај 2024.

TD portal

Balkan može bolje

U UGLJEVIKU ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “MAJEVICA U SRCU”

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

 

Projekat se realizuje uz podršku opštine Ugljevik, Telemach fondacije, Omladinske banke Ugljevik, Turističke organizacije opštine Ugljevik, radne grupe Majevica (sačinjene od predstavnika opština Ugljevik, Lopare,Sapna, Čelić i Teočak)

Predavači na radionici bili su Aleksandar Krstić i Marko Tomić. Tomić kao vrsni teolog, je u prvom delu radionice ukazao na sva istorijska i verska blaga ovih krajeva, te podsetio na važne istorijske činjenice, koje nisu, a mogle bi biti izuzetno dobro iskorištene za verski i prirodni turizam  opština Ugljevik, Lopare, Sapna, Čelić i Teočak.

Prisutni su imali prilike saznati o istorijatu manastira Tavne kroz vekove, ali i da je Teočak jedno vreme bio i glavni grad tadašnje Bosne i Hercegovine i još mnogo zanimljivih činjenica, koje bi mogle da budu iskorištene kao ogroman turistički potencijal. Predavač Aleksandar Krstić je govorio opširnije o tome kako se zakonski mogu ostvariti prava na bavljenje seoskim turizmom i kako i na koje načine država tu može da pomogne.

Odziv na ovu radionicu bio je značajan, s obzirom da je period godišnjih odmora, te je bilo prisutno oko 40 zainteresovanih građana iz svih opština obuhvaćenih ovim projektom. Za sve učesnike radionice obezbeđen je adekvatan i bogat radni materijal, te osvežavajuća pića i ručak na kraju ove radionice.

CILJ OVE RADIONICE JE JASAN, A TO JE DA JE MAJEVICA HARMONIJA RAZLIČITOSTI-TURISTIČKA DESTINACIJA PREPOZNATLJIVA PO SPOJU KULTURNO-ISTORIJSKOG NASLEĐA, PRIRODNIH LEPOTA I BOGAT KRAJ PUN GOSTOLJUBIVIH LJUDI. UGLJEVIK, LOPARE, SAPNA, ČELIĆ I TEOČAK BI TREBALO MNOGO VIŠE DA ISKORISTE OGROMAN POTENCIJAL, KOJI IMAJU I U KOJI TREBA MALO DA SE ULOŽI, A KOJI BI VEOMA BRZO DONEO VELIKE BENEFITE OVIM OPŠTINAMA I NJIHOVIM GRAĐANIMA.

 

Pripremio: Darko Đuračić

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije