TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

5. децембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Судар два воза код Оџака, 52 особе повријеђене

0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

У мјесту Ратково у општини Оџаци дошло је до железничке несреће, када су се сударили путнички и теретни воз, сазнаје РТС. Нема погинулих. Како сазнаје РТС, у болницу су се јавиле 52 особе. Троје је задржано на лијечењу, међу којима и машиновођа.

Путнички воз је у 18.47 налетео са задње стране на теретни воз на дијелу пруге Оџаци – Ратково, саопштено је из „Инфраструктура железнице Србије“.

„До налета је дошло када је путнички воз сустигао теретну железничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза“, наводи се у саопштењу.

Како РТС сазнаје, приликом судара путнички воз је излетео из шина.

„Инфраструктура железнице Србије“ саопштава да су оба воза саобраћала из Новог Сада ка Богојеву.

У болницу се јавиле 52 особе

„Инфраструктура железнице Србије“ навела је да је повријеђено пет особа – четири путника и машиновођа којем је повријеђено раме.

Међутим, РТС је првобитно у полицији сазнао да је најмање 20 повријеђених и да су они превезени у Дом здравља Оџаци и болницу у Сомбору. Касније током вечери, репортер РТС-а са лица места јавио је да су се у болницу јавиле 52 особе.

Троје је задржано на лијечењу, међу којима је и машиновођа који је најтеже повријеђен.

Један од путника Огњен Совиљ, који је примљен у сомборску болницу, каже да је у тренутку када је дошло до судара устао по торбу.

“Возач је кренуо нагло да кочи… После судара сам мало полетео, онда сам се срушио и био на поду. Врат не смем да помијерам баш пуно и нога ми је отекла, кољено. И даље није утврђено шта је све, можда је дошло до прелома“, рекао је Совиљ.

Узрок несреће људски фактор

На мјесто судара дошле су полиција, екипе Хитне помоћи и Железничка комисија. Из „Инфраструктура железница Србије“ наводе да је узрок несреће људски фактор.

„Железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја спроводи истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за вечерашњи судар возова“, наводи се у саопштењу.

На овом дијелу пруге путнички возови крећу се око 100 километара на час. Како репортер РТС-а сазнаје од чланова комисије на лицу мјеста, машиновођа је највјероватније уочио теретни воз и почео да кочи.

Да је био у пуној брзини, трагедија би била много већа.

Још није саопштено колико путника је било у путничком возу. Претпоставља се да је воз био пун, највише студената који користе железнички, најјефтинији саобраћај, посебно петком.

„Србијавоз“ у саопштењу поручује да су безбједност путника и цјелокупног железничког саобраћаја приоритет, те да ће наставити да чине све како се овакве и сличне несреће у будућности више не би догађале.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Share this post:

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije