TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Тужилац тражи 40 година затвора и притвор за Марјановића

0 0
Read Time:3 Minute, 53 Second

Више јавно тужилаштво у Београду затражило је данас од суда да Зорана Марјановића осуди на 40 година затвора због свирепог и подмуклог убиства своје супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године у Борчи.

 

У завршној речи поступајући тужилац Никола Ускоковић је од суда затражио да Марјановића осуди на максималну казну за кривично дело тешко убиство, као и да му одреди притвор због узнемирења јавности. Тужилаштво цени да је током поступка доказано да је Марјановић своју жену, са умишљајем убио и то на свиреп и подмукао начин.

Такође, како је навео Ускоковић, тужилаштво сматра да су као доказ, од великог значаја базне станице које су забележиле Марјановићево кретање, као и земља која је била на његовој ногавици, а која има исти састав као узорак земље који је узет из канала у близини места где је његова жена пронађена.

Како је рекао, није спорно да на гардероби Марјановића нису нађени трагови крви, иако би према мишљењу вештака Душана Кецкаревића морали да буду, с обзиром на повреде које је задобила оштећена, али тужилаштво подсећа да је окривљени имао довољно времена да промени гардеробу након извршења кривичног дела до пријаве нестанка.

Тужилац је подсетио да је Марјановић имао више идентичних пари маскирних панталона, које је носио и тог дана.

Детаљно образлажући доказе, тужилац је истакао да је вештачењем базних станица потврђено да је Марјановић искључио свој телефон и да је око осам минута био недоступан, а да је затим телефон упаљен на другом делу насипа, што указује да је њихов сусрет практично неизбежан.

Тужилац цени и изјаву сведока М.Р. који је уочио мушкарца и жену како са насипа силазе ка каналу, али сведок у свом исказу није могао да потврди да се радило о Марјановићу и његовој жени.

У завршним речима, тужилац је рекао да је дугогодишња фризерка Јелене Марјановић, З.Г. у својим исказима указала на један поремећени однос између супружника, те је рекла да је сведочила ситуацијама када је Марјановић своју жену омаловажавао. Ускоковић је посебно нагласио да је значајно да је Јелена својој фризерки З.Г. рекла „да јој је свега доста, да је у кући катастрофа и да јој дође да узме дете и да оде” након чега ју је фризерка питала због чега се не разведе, а Јелена јој је одговорила „Зоко, он би ме убио”.

Због исказа Јеленине дугогодишње фризерке, тужилаштво сматра да Јеленино гостовање у емисији, што је одбрана приказала као доказ ,а у којој прича о великој љубави између ње и супруга, не показује праву слику њиховог заједничког живота.

Такође, тужилаштво истиче да је судски вештак Зоран Станковић на суђењу истакао да повреде које је задобила убијена певачица указују да је починилац имао јаке емоције љутње, беса, мржње или освете према њој. Ускоковић је рекао и да је неко покушао да уклони траг крви, који је пронађен на наслону задњег седишта у Марјановићевом аутомобилу, а који су техничари тек уочили након што су на то место попрскали луминолски раствор. Због тога Тужилаштво искључује наводе одбране да је тај траг крви настао много раније, јер сматра да је вештачење показало да је траг био релативно свеж.

Тужилац тврди да се подмукао начин убиства доказује на основу понашања оптуженог, односно предузетих радњи пре и после убиства, које је извршено на лукав, препреден и преваран начин. Такође, тврди да је Марјановић искористио поверење своје супруге, њену безазленост и намамио је да се спусте у подножје насипа, ка каналу, док је њихово малолетно дете остало на насипу, након чега је убио.

У наставку суђења своју завршну реч даће четири Марјановићева браниоца, а оптужени ће се суду обратити на крају.

Након завршних речи суд ће одредити датум изрицања првостепене пресуде. Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која је била певачица народне музике. Оптужен је за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства. И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije