TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

2. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Troje djece se ušunjalo u jednu kuću: Nakon što je kamera zabilježila njihove namjere, vlasnik kuće je snimku stavi ona Internet

0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second
Troje djece se ušuljalo na trijem jedne kuće. Nakon što je kamera zabilježila istinske namjere djece, vlasnik kuće je snimku odmah stavio na Internet.

Misteriozni paketi koji bivaju ostavljeni na trijemovima, vandali koji rade nepodopštine – ovo dvoje je u porastu.

Sve veći broj vlasnika svojih kuća kako bi pratili što se događa ispred njihovih kuća instaliraju kamere. Tako mogu znati što se događa dok ih nema ili dok spavaju.

Kada je Džejmi Carlton provjerio svoju kućnu kameru, nije mogao vidjeti ono što je ona usnimila: djecu kako prilaze njegovom trijemu. Jamie je počeo pregledavati snimak ne bi li uočio nekakvo sumnjivo ponašanje.

Foto: Facebook

Djeda su se brzo okrenula i otrčala

Gledao je dok dok se najstarije dijete uspinje na trijem i zvoni na zvonu ulaznih vrata njegove kuće. Nakon toga je to dijete nešto počelo govoriti u kameru dok su ostala djeca pogledavala uokolo. Džejmi nije mogao točno razabrati o čemu se tu radi. Djeca su nakon toga učinila nešto što kamera nije uhvatila. Brzo su se okrenula i otrčala.

Na videu se vidi da su djeca nakon toga uskočila na svoje bicikle i ubrzano otišla. Džejmi je požurio van kako bi provjerio svoj trijem i da vidi što su to djeca ondje radila. Nije pronašao nikakve znakove vandalizma ili krađe. Umjesto toga pronašao je crni novčanik. Džejmi ga je potom otvorio i vidio da novčanik pripada njegovom sinu Najgelu. Dječji trojac je bio Hejli (13), njen brat Regan (6) i njihov prijatelj Ešli Dejton. Vozili su se prema bazenu kada su opazili da nešto leži ispod automobila.

Kada su vidjeli da se radi o novčaniku koji je bio pun novca, uzeli su ga. Otvorili su ga i nisu mogli vjerovati što vide: sedamsto dolara u gotovini! Djeca nisu željela novac uzeti za sebe. Umjesto toga, željeli su biti sigurni da se novac i novčanik vrate njegovom vlasniku.

„Netko drugi bi novčanik mogao uzeti. Nije bilo sigurno samo ga ostaviti na trijemu“.

Provjerili su adresu na vozačkoj dozvoli nakon čega su se odvezli do Najgelovog doma. Pozvonili su no nitko nije odgovarao. Pokušali su novčanik sakriti na trijemu, no nakon što su shvatili da ih snima kamera vidjeli su da mogu ostaviti poruku.

„Pronašli smo vaš novčanik kod automobila i željeli bismo vam ga vratiti. Stavit ću ga ovdje dolje. Nismo uzeli ništa. Nema na čemu. Hvala“

Snimka zaslona: YouTube

Džejmi  je rekao, nakon što je odgledao video, da su mu ta djeca vratila vjeru u to da ipak postoji nada za čovječanstvo. Mama Hejli i Regana – Kerri Eddy Venke je za Daily Mail izjavila da je ponosna na svoju djecu zbog toga što su učinila ispravnu stvar.

„Kao roditelji uvijek se nadamo da dok nas nema ili dok nismo u blizini, naša djeca čine dobro“.

 

Snimka zahvale

Najgelov otac Džejmi je odlučio ovu snimku kamere staviti na internet kako bi zahvalio djeci na njihovoj iskrenosti i poštenju. Ljudi su Džejmijevu objavu na Facebooku zasuli pozitivnim komentarima u kojima su izrazili svoje oduševljenje time što su djeca odlučila vratiti novčanik koji je bio pun novca.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije