TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

5. децембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„…Моле те, оче праведни, болесна чеда твоја: да се на нама испуни воља Божија, добра, угодна и савршена, јер Бог неће смрти грешника, већ да се грешник обрати и жив да буде“

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Толико праве вјере, наде у здравији, самим тиме и бољи живот, љубави према Христу, духовности… на једном мјесту, дуго није виђено. Вјероватно, и неће се задуго поновити.

Да ли је то до локације, храма Светог пророка Илије у Забрђу? За коју је чак и познати српски музичар, мултиинструменталиста, композитор и пјевач грленог и византијског стила Слободан Тркуља рекао „Ово је мало мјесто великих људи и огромне духовности која се просто осјећа душом и срцем“ Да ли је до гостију, доктора који су вечерас говорили? Или је до свештеника ове парохије оца Срђана Васиљевића који сваке године својом непосредношћу и духовном смиреношћу и „акцијом у задњи час“ увијек позитивно изненади вјерујући народ избором гостију, пјевачких група, етно музичара.

Било како било, многи вечерас присутни су се сложили да парохија у Горњем Забрђу постаје својеврсни центар културе и духовности цијеле сјеверо-источне Републике Српске… У протеклих 10 година овдје смо уживали у извођењу многих музичара и група којима је ово било прво или једино гостовање у Републици Српској , ту су били један Асим Сарван, затим маестрални Слободан Тркуља, Ивана Жигон и Косовски божури, група Траг, Петропавловски појци и многи други…

Вечерас смо присуствовали другој вечери манифестације „Светоилински дани у Горњем Забрђу“… доживљај јесте неописив. Али ће наш уредник покушати дочарати тренутак, онима који су били спријечени доћи овдје, у тексту који ћемо објавити сутра на нашем порталу. А до тада уживајте у фотографијама:

Фото: TD portal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Share this post:

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije