TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Detalji brutalnog ubistva na Majevici: Svađa pijanih prijatelja kulminirala tragedijom

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Mirko Andrić završio je u pritvoru, zbog sumnje da je prije nekoliko dana na predjelu planine Majevice ubio Lovru Čerkezovića. Dosadašnja istraga je utvrdila da je tragediji kumovao alkohol.

Detalji brutalnog ubistva na Majevici: Svađa pijanih prijatelja kulminirala tragedijom

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, Osnovni sud odredio je pritvor 49-godišnjem Mirku Andriću, osumnjičenom da je prije nekoliko dana u mjestu Gornji Zovik, južno od Brčkog, ubio Lovru Čerkezovića. Jednomjesečni pritvor Andriću određen je zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak.

„Tužilaštvo distrikta otvorilo je istragu protiv Andrića zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Gornjem Zoviku, zaseoku Bunarić, u blizini planinarskog doma Sveti Bernard lišio života Čerkezovića. Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što su se uz konzumiranje alkoholnih pića družili u kući žrtve, u susjednom naselju Boće, oni su Lovrinim automobilim došli do Bunarića, a u toku vožnje došlo je do verbalne prepirke i skretanja na šumski put u blizini planinskog doma Sveti Bernard“, navode iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Izašavši iz auta, kako su naveli istražioci, nastavili su prepirku, a potom je osumnjičeni više puta udario žrtvu rukama i nogama po tijelu i glavi, a zatim i tupim predmetom u predjelu leđa, oborivši ga na zemlju.

„Svjestan da takvom radnjom može nastupiti njegova smrt, Mirko je uhvatio Lovru za vrat objema rukama stiskajući ga upotrebom fizičke snage i lupajući ga tako više puta glavom od zemlju, na koji način ga je lišio života“, navedeno je prijedlogu za određivanje pritvora.

Pošto je 24. juna lišen slobode, Policija je nad njim izvršila kriminalističku obradu nakon čega ga je jučer predala Tužilaštvu.

„Da bi se osiguralo njegovo daljnje prisustvo i uspješno vođenje krivičnog postupka, tužilaštvo je odmah podnijelo prijedlog Osnovnom sudu distrikta da osumnjičenom odredi pritvor. Tužilaštvo je u prijedlogu ocijenilo da postoji opasnost od bjekstva osumnjičenog, kao i bojazan da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak“, naveli su iz tužilaštva.

Usto, tužilaštvo je istaklo da se radi o krivičnom djelu koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i posljedice, te da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Prihvativiši tužilački prijedlog, sud je danas, usljed opasnosti od uticaja na svjedoke, odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od jednog mjeseca, a odluku o pritvoru osumnjičeni može pobijati žalbom pred Apelacionim sudom.

U međuvremenu, Tužilaštvo u saradnji s Policijom intenzivno nastavlja provođenje istražnih radnji usmjerenih na prikupljanje dokaza za krivično djelo ubistvo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije