TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

POLITIČKI PROCES? – Sud odbio optužbe protiv anesteziologa Darka Golića

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

BANjALUKA – Bivši načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darko Golić (60), optužen za krivično djelo polno uznemiravanje, oslobođen je krivice.

 Sud odbio optužbe protiv anesteziologa Darka Golića
 
Njegov advokat Jasminka Jovišević potvrdila je „Glasu Srpske“ da je sudija Osnovnog suda u Banjaluci na jučerašnjem ročištu donio presudu kojom se odbijaju optužbe protiv optuženog jer u ovom slučaju nije bilo prijedloga za krivično gonjenje.- Prema zakonu osumnjičeni za ovakva krivična djela se gone  po prijedlogu oštećenog. Taj prijedlog se mora postaviti u roku od tri mjeseca od saznanja o počinjenom krivičnom djelu. Toga u ovom slučaju nema – pojasnila je Joviševićeva.

Iz Osnovnog suda Banjaluka su rekli da je nakon održanog glavnog pretresa 21. septembra, koji je bio zatvoren za javnost, sud na zapisniku objavio da će  biti donesena Presuda kojom se odbija optužba za krivično djelo polno uznemiravanje.

-Presuda je donesena iz procesnih razloga. tj. iz razloga što se navedeno krivično djelo, odnosno krivično gonjenje vodi po prijedlogu oštećenog, a prijedlog nije dostavljen. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je propustilo da dostavi prijedlog za krivično gonjenje od strane oštećenog, odnosno isti nije podnesen u zakonskom roku od tri mjeseca od dana saznanja oštećenog za učinioca i za krivčno djelo – pojasnili su u Osnovnom sudu.

Kada strane dobiju pisanu odluku suda, imaće pravo žalbe.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludničio nad pacijentom (36) koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci.

Prema tadašnjim informacijama, sve su navodno primijetili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te je uprava UKC RS odmah obavijestila policiju, nakon čega je Golić uhapšen.

Optužen je za polno uznemiravanje, mada je istraga protiv njega vođena za ob­lju­bu nad ne­moć­nim li­cem.

Golić se branio sa  slobode, a u optuženičku klupu juče je sjeo godinu i po nakon što se izjasnio da “nije kriv” za ono za šta ga tereti optužnica, još u aprilu 2021. godine.

Jučerašnje ročište bilo je zatvoreno za javnost zbog zaštite identiteta žrtve.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Golića je teretila da je 19. januara 2020, u vremenskom periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor u cilju zadovoljavanja polnih strasti pacijenta M.Đ, ljubio  u lice u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

GS – Nebojša Tomašević

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije