TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

2. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Subotica: Osnovci napali vršnjaka, u bolnici mu odstranjena slezina

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

BEOGRAD – Tri učenika osmog razreda osnovne škole u Subotici napala su vršnjaka na odmoru, koji je zbog zadobijenih povreda ostao bez slezine, a poslije operacije se uspješno oporavlja na odeljenju intenzivne nege subotičke bolnice.

Tanjug
 Foto: Ilustracija
 

Do incidenta je došlo u ponedjeljak kada su trojica učenika osmog razreda subotičke Osnovne škole „Sonja Marinković“ na odmoru napala vršnjaka.

Dječaku (13) je zbog povreda u subotičkoj bolnici odstranjena slezina, prenosi RTS.

Otac povrijeđenog đaka Dejan Kolar, najavio je krivične prijave protiv nasilnika i nadležnih u školi „Sonja Marinković“ zbog neadekvatnog reagovanja u tom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i ispisivanje djece iz te škole.

Kaže da je njegov sin sada dobro, da je na odeljenju intenzivne nege gdje je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dječiju hirurgiju.

„Šta se desilo juče između 4 i 5 sati u školskom hodniku za vreme odmora izmedu dva časa vidi se na kameri, Napali su ga sa leđa vršnjaci iz drugog odeljenja osmog razreda. Bilo je nekog koškanja, sve se vidi na kameri…dečak koji je to uradio prilazi mu s leđa, radi čišćenje kako bi pao na lice, tj. na ruku. Pri padu on gnječi grudni koš i probija slezinu“, objašnjava otac povrijeđenog učenika.

U školi navode da su postupili po protokolu za slučaj vršnjačkog nasilja.

Direktor Osnovne škole „Sonja Marinković“ Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dječaka.

„On se najpre nije žalio na velike bolove, rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali sa njim, on je trenutno u stabilnom stanju“, rekao je direktor.

„Juče smo razgovarali sa decom koja su bila učesnici, a danas u prisustvu roditelja koje smo istog momenta pozvali i tako sa decom obavili ponovo razgovor“, kaže Bašić.

Dodaje i da je Tim za borbu protiv nasilja održao sastanak i utvrdio da je ovo treći nivo nasilja.

„Obavestili smo sve nadležne institucije – policiju, školsku upravu, Ministarstvo prosvete i dalje radimo po svim protokolima Ministarstva. Žao mi je što se ovo desilo detetu“, poručuje direktor škole.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije