Јoš skandaloznije je to da se ova kompanija bavi namjenskom industrijom. Postavljam pitanje zašto osumnjičeni za ratne zločine nad srpskim civilima mogu biti dio rukovodstva firme koja se bavi hemikalijama, ubojitim sredstvima, municijom i granatama? – upitao je Stevandić.

Osim što je Sejdić bio bivši komandant takozvane Prve slavne višegradske brigade i takozvani heroj odbrane Goražda, Stevandić ukazuje i da je simptomatično to da je ove godine postao član stranke Narod i pravda /NiP/.Da li je zločin preporuka da neko postane član NiP-a Elmedina Konakovića ili preporuka za članstvo u Nadzornom odboru kompanije koja proizvodi oružje? – upitao je Stevandić.

On je podsjetio da su nakon skandalozne odluke Vlade Federacije BiH u septembru ove godine osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima u Јošanici Buljubašić i Sejdić postavljeni za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora “UNIS-Gineksa” iz Goražda, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.Poslije dva mjeseca nagrađeni su izborom u Nadzorni odbor “UNIS-Gineksa”, kompanije čijih je 51 odsto dionica u vlasništvu države, a 49 odsto su javno upisane dionice – naveo je Stevandić.

Sud BiH potvrdio je 22. septembra optužnicu protiv Ferida Buljubašića, Ahmeta Sejdića i još 11 lica za ratni zločin počinjen nad srpskim civilima u Јošanici kod Foče 1992. godineZločin u Јošanici počinjen je na Nikoljdan, 19. decembra 1992. godine, kada je na monstruozan način ubijeno 56 Srba, među kojima 23 žene i troje djece.