TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„Spriječiti da Mladić doživi sudbinu Brđanina“

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske pozvala je Međunarodni mehanizam za krivične sudove da se generalu Ratku Mladiću hitno omogući odgovarajuće liječenje i pregled relevantnih medicinskih stručnjaka iz Srbije i/ili Rusije da ne bi doživio sudbinu nedavno preminulog Srbina Radoslava Brđanina.

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org) -

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org)

Iz ove organizacije su saopštili da je zdravstveno stanje generala Mladića drastično pogoršano u posljednje dvije nedjelje, prije svega, zbog dugotrajnog neodgovarajućeg medicinskog tretmana i liječenja.

– General Ratko Mladić i njegova porodica su u više navrata saopštavali da se prema njemu ne preduzimaju odgovarajuće mjere zdravstvene zaštite i potrebne medicinske procedure i terapije, a uskraćena mu je i mogućnost liječenja u referentnim zdravstvenim ustanovama – navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da reakcije na pogoršano zdravstveno stanje generala Mladića, koje se mogu vidjeti na društvenim mrežama i koje dolaze od velikog broja pojedinaca iz reda bošnjačkog naroda, pokazuju neviđen stepen mržnje prema generalu, ali i svemu što je srpsko i što je Republika Srpska.

– Ljudi i države koje siju ovoliku mržnju, ne mogu u budućnosti očekivati ništa dobro, a za pomirenje, zaborave i oproštaje ima sve manje nade – dodaje se u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da prema univerzalnim principima „prirodnog prava“, kao i prema ključnim principima međunarodnog humanitarnog i zdravstvenog prava, svaki čovjek na svijetu ima pravo na odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i odgovarajuće liječenje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije