TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

SP Brčko: Kvazipatriote pozivaju na raspoređivanje NATO trupa

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Opštinski odbor Socijalističke partije najoštrije osuđuje pozive neodgovornih pojedinaca koji u svojim kvazipatriotskim zanosima pozivaju na raspoređivanje NATO trupa u Brčko distriktu BiH. Distrikt nije nikakva krizna zona, stoga bilo kakve trupe na našim prostorima nisu potrebne.

 

Potrebni su nam investitori, nova radna mjesta, nulta tolerancija prema korupciji i organizovanom kriminalu. Što je zadatak trenutno vladajuće većine i svih nas ravnopravnih građana koji činimo odgovornu lokalnu zajednicu koja bez obzira na nesuglasice politčkog karaketra želi napredno društvo u svim segmentima.

Prioriteti trebaju biti donošenje zakona i podzakonskih akata koji će Distrikt približiti najrazvijenijim sredinama u Evropi, kroz praćenje zelene tranzicije i borbu protiv parafiskalnih nameta.

Pojedincima je važnije plasirati vlastitu promociju kroz medisjko podizanje tenzija na mjestima gdje za to nema nikakvog razloga, narušavati gradu sigurnost i plašiti građane koji se još nisu oporavili od prethodnog rata.

Socijalistička partija poziva sve aktere političke scene da se suzdrže od jeftinog politikanstva i rade svoj posao najbolje što mogu za dobro svih gađana Distrikta.

Ovakve manipulacije, obmane i loše poruke oko stabilnosti i sigurnosti Brčko distrikta neće donijeti dobro jer vojska ne donosi ekonomski boljitak. Previše je vremena izgubljeno na pogrešne stvari, mladi koji su naša budućnost i dalje odlaze u razvijenija mjesta dok Brčko zaostaje za okolnim sredinama, evropske da ne pominjemo, dok pojedinci smatraju da bi raspoređivanje trupa trebalo rješiti socijalne, ekonomske i društvene probleme.

Porazno je slušati političare koji ne mogu prihvatiti odgovornost zbog koje su birani od strane građana na izborima, već očekuju da će za taj isti narod porobleme rješavati uvjek neko drugi, u ovom slučaju vojska.

Smatramo da u Brčkom postoji dovoljno kvalitetnih kadrova sa potencijalima da našu sredinu učine uspješnom. Ono što mi možemo doprinjeti jeste dati šansu svim mladim ljudima koji žele da rade i Brčko učine prosperitetnijim mjestom za život.

Želimo afirmisati pozitivne teme iz ovog grada a ne predstavljati kao zonu konflikta, oni koji to čine nisu nam prijatelji.

OPŠTINSKI ODBOR SOCIJALISTIČKE PARTIJE BRČKO

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije