TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Šmit će koristiti ‘bonska ovlaštenja’ da zaustavi ‘preletače’! Kradljivcima iz TK poništavaju se mandati?!

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Prema ekskluzivnim informacijama do kojih je došao portal Narod.ba iz krugova blizu vrha OSCE-a, visoki predstavnik Kristijan Šmit namjerava opet koristiti “bonska ovlaštenja” kako bi se spriječila dalja kriminalna kupovina poslanika u kantonalnim skupštinama.

 

Naime, prema vrlo kredibilnim dokazima koji su dostavljeni OHR-u, ali i drugim predstavnicima međunarodne zajednice, kadrovi SDA i DF-a i njima bliskih tajkuna izvršili su krivično djelo primanje/davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, a vezano za Opšte izbore 2022. godine!

prijavi se spominju već sada bivši članovi PDA Senad Alić, Jakub Suljkanović, koji su kao kandidati PDA dobili podršku građana, da bi odmah nakon izbora tu volju građana poklonili SDA-u! U istoj prijavi se spominje Abdurahman Hodžić zvani Hodža,  koji je prema informacijama iz prijave osigurao veliku sumu novca za kupovinu dvojice poslanika PDA u Skupštini TK, što je rezultiralo da SDA i DF nelegalno dobiju dva dodatna delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH.

Kako je za Narod.ba nezvanično saopštio isti izvor, Šmit namjerava da nametne nove izmjene Izbornog zakona kojim bi spriječio nove krađe poslanika, ali i nametnuo zabranu bavljenja politikom nalogdavcima dvojcu iz PDA, koji su evidentnom prodajom mandata prešli u SDA i time na jedan krajnje kriminalan način falsifikovali izbornu volju građana.

Izvor: Narod.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije