TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

2. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Sastanak radne grupe Via Majevica

1 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

 

U četvrtak 08.12. Radna grupa Majevica održala je radni ručak u Hotelu Atlas u Ugljeviku a na kome su članovi RG Majevica i projektnog tima RG Majevica sumirali radnu godinu 2022. koje je na izmaku. Konstatovano je da su postignuti značajni rezultati na području djelovanja RG Majevica a koji se ogledaju u započinjanju realizacije nekoliko veoma bitnih i velikih projekata koji su usmjereni na razvoj područja planine Majevice u smjeru Turističkog regiona i mapiranja na turističkoj mapi BiH i šire nam regije.

Trenutno su u toku pripremne aktivnosti za početak procesa deminiranja MSP-a na području naših 5 majevičkih opština. Podršku projektu „Majevica bez mina“ dali su Vlada SR Njemačke (finansijska podrska u visini iznosa od 9 miliona eura), misija OSCE-a u BiH i BH MAC koji su pružili svu potrebnu logističku podršku.

Sem toga trenutno se na Majevici provode aktivnosti u okviru projekta Jačanje povjerenja i kohezije među zajednicama u BiH a u okviru koga je predviđena podrška za izgradnju nove infastrukture na Majevici te jačanja kapaciteta građanskog društva kroz aktivnosti nevladinih organizacija. Projekat su podržali Delegacija EU u BiH, Savjet Evrope, UNDP u BiH, Misija OSCE-a u BiH i IOM.

U narednoj godini nas očekuje mnoštvo izazova jer će tada biti prva prava prilika da se naša saradnja ovjekovječi i infrastrutkurno kroz izgradnju i rekonstrukciju javnih objekata/prostora na području svih naših 5 opština. Sem toga u toku su pripremne aktivnosti na izradi akcionih planova upravljanja otpadom a koji će biti na dnevnom redu zasjedanja naših skupština/vijeća opština.

Radna grupa Majevica od samo svoga osnivanja i početka djelovanja imala je jasnu viziju a to je stvoriti novi turistički region/destinaciju u BiH kojom će se njeni mještani ponositi a i koja će predstavljati priliku za nova radna mjesta i održivu egzistenciju mladih na ovome području.

Srećan nam početak praznika i zimskih radosti na Majevici.

VIDIMO SE USKORO!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije