-Doprinos Vojske Republike Srpske i naših hrabrih boraca bio je presudan u stvaranju Republike Srpske, a na svima nama je da čuvamo tradiciju naše vojske čije nasljeđe danas s ponosom i čašću nose pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH. Danas se srpski vojnički barjak ponosno vije i pronosi poruku o vojničkim dostignućima Vojske Republike Srpske čiju sam uniformu i ja nosio pune četiri godine- poručio je Miličević u čestitki.

On je kazao da je politička mudrost prvaka Srpske demokratske stranke, narodno opredjeljenje da živi u slobodi i hrabrost boraca Vojske Republike Srpske najzaslužniji što Republika Srpska postoji već 31 godinu.

-Dvanaesti maj je datum važan kao i 9. januar. Na Svetog Stefana 1992. godine smo odlučili da ćemo politički braniti prava srpskog naroda, a na Svetog Vasilija Ostroškog Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da formira Vojsku Republike Srpske kako bi se srpski narod i oružano odbranio i sačuvao svoja prava. Dok slavimo važne datume za Republiku Srpsku, sjećamo se i onih koji su položili svoje živote čuvajući našu tradiciju, zemlju i narod kome je prijetila opasnost”, zaključio je Miličević.