TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„RUŠENJE DEJTONA“ Stigla reakcija iz Čovićevog HNS-a na rezoluciju Bundestaga o BiH: “Neka je pošalju Belgiji”

27.04.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Izjava Dragana Covica nakon hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

0 0
Read Time:45 Second
„U HNS-a BiH drže kako je model federalizma i institucionalne ravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike temelj dejtona i jedini garant za evropsku Bosnu i Hercegovinu“

Današnja rezolucija Bundestaga koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu pokazuje koliko njemačke vlasti ne poznaju, ili odbijaju prihvatiti, činjenice o Bosni i Hercegovini i prirodi njenog multinacionalizma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda, saopštio je u petak Ured za informisanje HNS-a.

Uz to, dodaje se, današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma za kojeg se upravo Njemačka zalagala 1995. godine.

U HNS-a BiH drže kako je model federalizma i institucionalne ravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike temelj Dejtona i jedini garant za evropsku Bosnu i Hercegovinu.

“Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste, da identičnu rezoluciju upute gospodinu Charlesu Michelu i državi Belgiji. Mi odgovor na istu već znamo”, poručuju iz HNS-a.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije