TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Rite Ugljevik u plusu – Za pola godine ostvarena višemilionska dobit

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te povećala višemilionsku akumuliranu neraspoređenu dobit.

Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) imale su u prvom polugodištu ove godine poslovne prihode od 39,6 miliona, što je za oko osam miliona više nego u istom periodu lani. Istovremeno, poslovni rashodi su im malo smanjeni, sa 27,3 miliona na 27,1 milion KM.
Usljed povećanih finansijskih rashoda, dobit prije oporezivanja na kraju juna ove godine iznosila je 10,8 miliona i značajno je veća nego na kraju juna prošle godine kada je iznosila 4,3 miliona KM.
HET ima akumuliranu neraspoređenu dobit od 62,8 miliona KM.
Hidroelektrane na Drini, za razliku od HET-a, imale su pad poslovnih prihoda sa 27,6 miliona na 20,9 miliona KM. Neznatno su im smanjenji i poslovni rashodi koji su u prvom polugodištu ove godine iznosili 17,6 miliona KM.
Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Ugljevik su poslovali pozitivno u prvom polugodištu za razliku od istog perioda lani. Poslovne prihode povećali su za 28 miliona, sa prošlogodišnjih 60,7 miliona KM na ovogodišnjih 88,6 miliona KM.
Rashodi su takođe povećani i iznosili su 83 miliona KM na kraju juna. Uz finansijske i ostale prihode i rashode, dobit ove RiTE prije oporezivanja iznosi 9,7 miliona KM. Podsjećamo, prvo polugodište prošle godine imali su gubitak od 18,5 miliona KM.
RiTE Ugljevik knjiži akumuliranu neraspoređenu dobit od 66,6 miliona KM.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije