TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

RiTE Ugljevik: “Proizvodnja stabilna uprkos teškim uslovima rada”

0 0
Read Time:53 Second

Termoelektrana “Ugljevik” predala je samo u toku maja u elektroprenosnu mrežu 147.052 megavat-časova električne energije, ostvarivši 101,42 odsto mjesečnog plana proizvodnje.

Od početka godine do kraja maja ostvareno je 3.236 sati i 28 minuta rada na mreži, a u mrežu je predato 694.690 megavat-časova električne energije čime je ispunjeno 96,43 odsto kumulativnog plana proizvodnje, navodi se u mjesečnom listu Rudnika i Termoelektrane /RiTe/ “Ugljevik”.

Termoelektrana “Ugljevik” je od početka godine do kraja maja imala dva planska zastoja, koji su imali za cilj čišćenje konvektivnog dijela kotla i otklanjanje uočenih nedostataka na postrojenju, kao i deset neplaniranih zastoja koji su bili posljedica pucanja cijevi u ložištu kotla.

U tekstu se navodi i da je neophodno pronaći način da se što prije zamijeni kompletan cijevni sistem ložišta, a da je druga kritična tačka mlinsko postrojenje te da je potrebno što prije obaviti remont.

RiTE “Ugljevik” ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Savezom energetičara Republike Srpske, sa kojim organizuje stručno osposobljavanje i polaganje ispita
neophodnih za rad na određenim radnim mjestima.

 

 

 

(srna)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije