TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

5. децембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

NA OTVARANJU BILO 300 ZVANICA: Risto iz Brusnice kod Lopara sazidao vječnu kuću vrijednu 240.000 KM

0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Radovi su vrhunski, armirano, izolacija, struja, nema vlage, a sanduci unutra rostfraj, i hermetički se zatvaraju jer tako mora da žena i on ostanu vječiti pošto je grobnica takva – površinska, sve mermer i granit

  

To su gradili samo faraoni u Egiptu i Nemanjići, a ja nisam ni faraon, ni Nemanjić nego Marković, kaže Risto iz Brusnice u Republici Srpskoj koji kaže da ima troje djece, a „niko od njih neće ni da čuje“, pa dodaje da ima i djece kojima roditelj umre a oni ni na na sahranu neće da dođu.

Baš je iz tog razloga Risto za sebe i ženu još za života sazidao vječnu kuću, da ne mora da brine gdje će da počiva kad ga Bog bude pozvao.

Risto za Jutjub kanal Živa istina veli i da je svoju vječnu kuću gradio tri godine, da je osveštana i da je za nju dao 240.000 maraka (KM) odnosno 120.000 evra.

Objašnjava da je to kapela a da je on zove svojom vječnom kućom, te podsjeća da je na osvećenju i proslavi povodom završetka imao 300 zvanica, muziku i narodno veselje koje ga je koštalo oko 6.000 evra.

Inače, prvi je koji je u opštini Lopare tražio građevinsku dozvolu kakvu nikada i niko dotad nije tražio pa je morao da dođe i geometar ali i gospođa iz odjeljenja za urbanizam.

Sve mu je to projektovao arhitekta Nenad iz Brčkog, a radio majstor Neđo, i drugi brojni majstori, svako stručnjak za svoje.

Radovi su vrhunski, armirano, izolacija, struja, nema vlage, a sanduci unutra rostfraj, i hermetički se zatvaraju jer tako mora da žena i on ostanu vječiti pošto je grobnica takva – površinska, sve mermer i granit.

Jedina opasnost je možda jak zemljotres za jedno 100-200 godina.

Cijelu kapelu iscrtao je i svojom lozom Markovića, a putnici namjernici koji tuda prođu stanu u nevjerici, pa gledaju i razgledaju…

Niko ne može da ih ubijedi da to nije crkveni nego privatni objekat sa građevinskom dozvolom i zidovima od čak pola metra.

Ristina vječna kuća je potpuno ograđena kamenom i kovanim gvožđem, a kamen je kaže stigao iz čak tri majdana…

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Share this post:

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije