„Protekli period u toku ove godine je jedan od najuspješnijih kada je pitanju rad Doma zdravlja Lopare“, rekao je Nešković.

On je naveo veoma uspješne rezultate koje je navedena zdravstvena ustanova postigla u prethodnim godinama kao što je 14 godina pozitivnog poslovanja, investicije u nove objekte, unapređenje postojećih i uspostavljanje novih službi Doma zdravlja Lopare i nabavku, zajedno sa Udruženjem Majevičana u Švajcarskoj i opštinskom upravom Lopare, novog modernog sanitetskog vozila u vrijednosti od 33.000 KM.

Nešković je naveo da se u tekućoj godini sprovodi jedan od finansijski najzahtjevnijih projekata, a to je rekonstrukcija dva objekta po principu energetske efikasnosti gdje će biti urađena termoizolacija, fasada, stolarija, dijelovi krova i sistem grijanja na pelet.

„Poseban akcenat stavljamo na rad Centra za bazičnu rehabilitaciju, odnosno Službu za fizijatriju, a radimo i na nabavci digitalnog rendgenskog aparata“, dodao je Nešković.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je ukazao na izuzetne rezultate koji su postignuti u Domu zdravlja Lopare i istakao dobru saradnju ustanove i lokalne zajednice, uz želje da se ona nastavi i u budućnosti.

Izvor: bijeljinalive.com