TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

„Ona je jedna od milion“ Djevojčica (14) rodila se sa srcem ispod kože, a evo kako njen život izgleda danas (FOTO)

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Prije 14 godina, mlada majka Dari Borun rodila je djevojčicu čije srce nije smješteno u grudnom košu, već odmah ispod kože. Ovo stanje se naziva Kantrelova pentalogija i javlja se vrlo rijetko.

Djevojčica koja srce ima ispod kože
FOTO: VIRSAVIYA_ART_HEART/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ovaj slučaj je pravo čudo.

Mlada Virsavija suočila se s brojnim izazovima zbog rijetkog stanja koje je ostavilo njeno srce nezaštićenim zbog nedostatka grudnog koša i trbušnih mišića.

Tokom trudnoće, ljekari su upozorili njenu majku da beba vjerovatno neće preživjeti i da možda čak neće preživjeti trudnoću ili porođaj. Uprkos mračnim prognozama, majčina nepokolebljiva ljubav prema nerođenom djetetu natjerala ju je da nastavi s porođajem.

Danas ova posebna mlada djevojka uživa u svom životu, baveći se tipičnim aktivnostima koje su u skladu s njenim godinama.

– Ona je zaista čudo i sviđa mi se takva kakva je. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona je jedna od milion – kaže Virsavijina majka.

Njena majka čini sve kako bi podigla svijest o Virsavijinom stanju.

Dari ponosno na društvenim mrežama objavljuje fotografije svoje kćerke, koje prikazuju njeno otkriveno srce.

Majka crpi snagu iz svoje živahne djevojčice, koja obožava da pleše, crtati, jaše ponije i sluša Bijonse. Iako joj je trčanje zabranjeno, ona tu aktivnost ipak voli.

Kako bi zaštitila svoje srce, Virsavija uvijek nosi meku odjeću.

– Volim svoju kćerku. Takvu ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje dogodi drugoj djeci ako se može spriječiti. Podržavam rad istraživača da nastave da rasvetljavaju ovo stanje i možda pronađu način za njegovo liječenje – kaže Dari.

Virsavijino zdravstveno stanje poznato je kao Kantrelova pentalogija i pogađa samo jedno od milion rođene djece. Zanimljivo je da joj njeno srčano stanje ne uzrokuje nikakvu bol, niti je ometa u svakodnevnim aktivnostima.

Uprkos sposobnosti da se uključi u redovne aktivnosti, Virsavija mora da bude vrlo oprezna kako bi izbjegla povrede grudnog koša, jer bi to moglo da predstavlja značajan rizik za njeno potpuno izloženo srce ispod površine kože.

Kako bi zaštitila svoj vitalni organ od povreda, marljivo nosi pokrivalo za prsa radi zaštite. Uprkos svim rizicima, djevojčica živi aktivan život, prenosi Bright Side.

– Virsaviji nije lako da živi sa srcem na spoljnoj strani grudi jer je stvarno izloženo i krhko, budući da se nalazi odmah ispod kože. Ponekad i meni i njoj uzrokuje napetost saznanje koliko je ona ranjiva – priznaje majka.

Uprkos tome što je svesna znatnih rizika povezanih sa svojim stanjem, djevojčica odbija da dozvoli da je to omete.

– Ponekad može da bude teško kada mi je nivo kiseonika nizak i osjećam vrtoglavicu. Ali volim da ostanem aktivna i pjevam i plešem sa svojim prijateljima – kaže ona.

Do sada Virsavija dobija veliku podršku svojih obožavatelja na društvenim mrežama koji njenu priču nazivaju pravom inspiracijom, piše Kurir.

– Moje srce je drugačije, ali me čini potpuno jedinstvenom i volim to – kaže.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije