TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„PRIJAVITE INSPEKTORE“ Sve više poziva radnicima i potrošačima da zaštite svoja prava

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Kako bi se zaštitila radnička i prava potrošača, građanima u Srpskoj upućeni su pozivi da prijave inspektore koji ne rade savjesno svoj posao.

Udruženje za zaštitu potrošača “DON” potpisalo je nedavno Sporazum sa Inspektoratom RS o zajedničkoj borbi protiv zloupotrebe službenog položaja i unapređenje zaštite potrošača u inspekcijskim kontrolama.

Cilj je, prije svega, smanjiti mogućnosti za koruptivne radnje tokom inspekcijskog nadzora trgovačkih radnji u skladu s potrošačkim prigovorima u Srpskoj, te ohrabriti građane da prijave sumnju na zloupotrebu položaja prilikom inspekcijskih kontrola. Anonimna ili prijava sa ličnim podacima može se podnijeti putem stranice zastitnikpotrosaca.org.

– Zajednički smo radili na smjernicama za unapređenje inspekcijskog nadzora kako bismo napravili bolju priču i za potrošače i za inspekcijske organe. Aktuelni zakoni o zaštiti potrošača i inspekcijama imaju određenih nedorečenosti koje smo putem ovih smjernica unaprijedili – precizirala je izvršna direktorka “Dona” Murisa Marić.

Poziv za prijavu korumpiranih inspektora stigao je ovih dana i od Dražana Pejakovića, osnivača Fejsbuk stranice “Crna lista poslodavaca RS”, koja ima više od 22.000 pratilaca, te 50 advokata koji pomažu radnicima.

Da bismo povećali plate i popravili status radnika, moramo se potruditi da inspekcija radi svoj posao, njegova je poruka.

Pozvao je sve radnike koji znaju da inspekcija ništa nije uradila tokom kontrole u firmi, iako ima potrebe, da mu jave naziv firme, datum posjete inspekcije, te informacije gdje su svjesno napravili propust, zbog uzimanja mita. Pejaković ističe da će prijava biti proslijeđena SIPA i tužilaštvu.

 

info srpska

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije