TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Premijer Bugarske pozvao građane da se odreknu jedna plate i novac doniraju za oružje Ukrajini

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Bugarski premijer Kiril Petkov pozvao je Bugare da doniraju po jednu platu za nabavku oružja za potrebe ukrajinskih oružanih snaga, poručujući da je vreme da se energija javnosti usmeri ka stvarnim akcijama.

Plata za Ukrajinu“, je akcija koju je bugarski premijer Kiril Petkov predložio sunarodnicima, kako bi se skupio novac za isporuke oružja Ukrajini, javljaju mediji u Bugarskoj.

Petkov je, najavljujući početak ove kampanje, naveo da je za slanje vojne pomoći Ukrajini potrebno političko i društveno jedinstvo, ocjenjujući da je energiju javnosti, sada, potrebno pretočiti u stvare akcije. Pozvao je Bugare „koji zaista žele da pomognu“ da se u korist Ukrajine odreknu jedne plate.

„Riječi su jefitine, ali je djelovanje nešto složenije. Vrijeme je da se postovi na Fejbuku pretvore u oruđe za pomoć Ukrajini“, napisao je Bugarski premijer na Fejsbuku.

Ukrajina je, prošle nedjelje, ispostavila vlastima u Sofiji spisak naoružanja koje je potrebno za nastavak borbe protiv ruskih snaga. Na tom spisku nalazi se širok spisak oružja, uključujući avione „mig-29“ koji se nalaze u naoružanju bugarskog ratnog vazduhoplovstva.

„Migovi“ su se nalazili i na spisku koji su Amerikanci, početkom aprila, predali Sofiji, ali su bugarske vlasti odgovorile da je tim letjelicama neophodna modernizacija, te da su neophodne za zaštitu vazdušnog prostora te države.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije