TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Od ponedjeljka podnošenje zahtjeva za borački dodatak

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će od od ponedjeljka, 11. septembra, svi borci, bez obzira na godine života i kategoriju koju su imali, moći da podnesu zahtjev za borački dodatak, za šta će u budžetu Srpske za narednu godinu biti obezbijeđeno dodatnih 150 miliona KM.

Višković je, na svečanoj akademiji u Vlasenici upriličenoj povodom obilježavanja 31 godine od osnivanja Jurišnog odreda Vlasenica, elitne jedinice Vojske Republike Srpske, rekao da institucije Srpske svakodnevno pokušavaju da riješe pitanje boračke populacije.

Premijer je podsjetio da su do sada borački dodatak primala lica koja su imala 60 godina i bili borci od prve do pete kategorije, a sada će moći u njemu da uživaju svi.

„Do Nove godine hoćemo da vidimo koliki je to broj i koji status. Od Nove godine svi borci će imati ista prava, gdje će mjesečno davanje biti tri KM po mjesecu učešća u stvaranju Republike Srpske“, naveo je Višković.

On je istakao da je saglasan sa nekima koji misle da je to malo, ali je i naglasio da je to dodatnih 150 miliona KM u budžetu naredne godine da bi ta obaveza bila uredno servisirana.

Višković je naveo da se, kada se vidi koliko je to dodatnih miliona KM u odnosu na današnja izdavanja, ne može reći da je to malo.

(SRNA)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije