TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Novinar Domagoj Margetić se krstio u manastiru Tavna kod Bijeljine (VIDEO)

4 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Poznati novinar i pisac Domagoj Margetić, Jevrej po nacionalnosti, danas je Svetom tajnom krštenja u manastiru Tavna kod Bijeljine primio pravoslavnu vjeru. Njegovo kršteno ime je Stefan

Dođe period života kada vam je potrebno nešto više, nešto dublje od svega što vas okužuje i što je vaša svakodnevica. Dođe trenutak kada želite da se saživite sa vjerom, priča Domagoj, koji od sada nosi i kršteno ime Stefan.

“Morate imati duhovni odmak od svakodnevnog, od banalnog. To je upravo to. Morate da mislite o vjeri. Ja nisam bio vjernik, nisam bio kršten, nisam bio ni u jednoj vjeroispovjesti, ali sam odrastao sa pravoslavnim vjernicima. Ta duhovnost pravoslavna mi je bila najtoplija, najduhovnija, najbliža, najintimnija. Intimno najbliža. Zato sam se odlučio krstiti”, rekao je Margetić za BN.

Domagoj je djetinstvo proveo u Bijeljini, Semberiji i na obroncima Majevice, pa je mjesto krštenja, kako kaže, logičan izbor.

“Htio sam da se krstim u bijeljinskom kraju, jer sam odavde, jer su moji odavde. Kada sam mom prijatelju Cviki Petroviću rekao da želim da se krstim, on je rekao da nema boljeg mjesta nego što je manastir Tavna. Takođe, Tavna ima životnu priču stradanja i obnavljanja, kao i ja. Prkosila je.”

Svaki čovjek koji odluči da prigrli pravoslavlje i postane dio vjere dobrodošao je, kaže sveštenik Lazar Kršić, duhovnik nemanjićke svetinje pod brdima Majevice.

“To je bila njegova lična odluka da dođe u ovu svetinju i danas obavi Svetu tajnu krštenja, odnosno da danas kao što je nekada Savle, Jevrejin, postao apostol Pavle, on od Domagoja postane Stefan. Mislim da će on opravdati ono što je danas ovdje uradio. Da će biti hrišćanin, pravoslavac, čovjek. Što se mene lično tiče neke teme koje on radi i obrađuje zaslužuje svaku pažnju i svaku pohvalu, a njegov rad je izuzetno veliki i neizmjeran”, rekao je duhovnik manastira Tavna Lazar Kršić.

Otac Lazar ističe da je manastir Tavna bio i ostao utočište, ali i prvi korak pravoslavlja mnogih ljudi iz raznih dijelova svijeta, raznih vjera i nacija

Happy
Happy
40 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
20 %
Sleepy
Sleepy
20 %
Angry
Angry
20 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije