TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Požar guta „Austroterm“ u Bihaću, evakuisano okolno stanovništvo (Video)

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

BIHAĆ – Veliki požar izbio je jutros nešto prije sedam sati u proizvodnim pogonima firme „Austroterm“ u naselju Kamenica nadomak Bihaća, koja se bavi proizvodnjom stiropora i termoizolacionih građevinskih materijala.

U ovome trenutku na licu mjesta se nalazi svo raspoloživo ljudstvo i pripadnici Vatrogasne jedinice iz Bihaća i u toku je gašenje požara, a očekuje se i pomoć iz susjednih lokalnih zajednica.

Kako su nas informisali, gašenje požara se odvija otežano s obzirom na to da je vatra zahvatila velike količine visokozapaljivog materijala.

Prema riječima Adnana Beganović, portparola policije USK, u trenutku izbijana požara u proizvodnim pogonima se nalazilo petnaestak radnika, a na svu sreću niko od njih nije povrijeđen.

Takođe, obavljena je i evakuacija građana iz stambenih objekata koji se nalaze u blizini, jer su unutar firme plinske instalacije. Beganović je rekao kako u ovom trenutku nije poznato šta bi mogli biti uzroci požara, te da će više informacija o svemu biti poznato nakon gašenja požara kada se obavi ekspertiza slučaja.

Preduzeće „Austroterm“ je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju u srednjoj i istočnoj Evropi, a proizvodni pogon u Bihaću otvoren je 2008. godine te je u njemu zaposleno oko 200 radnika.

U ovom trenutku rano je govoriti o materijalnoj šteti, ali je nesumnjivo kako će ona biti ogromna.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije