TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

“Podrška pronatalitetnoj politici” Za 165 ugljevičkih višečlanih porodica dodijeljene Ponosne kartice

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Za 165 ugljevičkih porodica sa troje i više djece danas su dodijeljene Ponosne kartice koje su imenovane na majku i donose popuste u brojnim pravnim subjektima širom Republike Srpske.

 

Šef kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić istakao je da je ova podmajevička opština prepoznatljiva u regionu između ostalog i po podršci porodici.

-Naš osnovni cilj je da podržimo pronatalitetnu politiku-naglasio je Jovičić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik, među prvima, uvela naknadu za novorođenčad.

– Naknade iznose od 400 do 700 KM zavisno od kategorije. Podrška porodici se ogleda i u sniženoj cijeni boravka djece u vrtiću, tako cjelodnevni boravak na mjesečnom nivou je 95 KM po djetetu, ali i besplatnim školama sporta, plivanja i drugih sportova-rekao je Jovičić.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić iz Banja Luke, nosilac projekta Ponosna kartica koji se realizuje u 30 lokalnih zajednica u Srpskoj rekao je da je ovaj koncept osmišljen da se pruža trajan vid podrške porodicama sa troje i više djece.

– Odobrava se popust prilikom kupovine roba i usluga u kojem su jedni od glavnih partnera lokalne zajednice preko koje stupamo u neposredan kontakt sa korisnicima, porodicama sa troje i više djece od kojih je najmanje jedno dijete maloljetno. Najvažnija stavka u ovom projektu su privrednici koji odobravaju popuste, a njih je zavidan broj u ovom projektu-pojasnio je Dakić.

Upotrebna vrijednost kartica, ističe Dakić, kod partnera koji posluju na republičkom nivou je veoma velika.

– Prednost projekta jeste da sa jednom istom karticom se ostvaruju popusti u svim gradovima, opštinama i kod svih partnera koji učestvuju u projektu a od početka naredne godine, Ponosna kartica će se moći koristiti i u Srbiji-dodao je Dakić.

Ugljevik info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije