TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

PLANUO U VOŽNJI Zastrašujući prizori kod Imotskog: U busu je bilo 52 učenika, sreća je da je vozač sjajno reagovao

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Prava drama na državnom putu D -76 Grubine Zagvozd kod zaseoka Gudelji-Velage. Naime, nešto iza 9 sati u četvrtak zapalio se autobus firme ‘Miškić bus’ koji je prevozio 52 učenika iz Širokog Brijega na ekskurziju u Zadar, piše Slobodna Dalmacija

Naime, odmah nakon inače neugodnog i uskog uspona kod prvih kuća zaseoka, vozač autobusa primjetio je dim na zadnjem dijelu autobusa. Svojom spretnošću uspio je dovući autobus uz desni rub prometnice uz samo brdo i tu se zaustavio.

image

Planuo autobus na cesti kod Imotskog

Braco Ćosić

Vozač i voditelji ekskurzije odmah su evakuisali djecu iz već plamtećeg autobusa i smjestili ih na sigurno.

Pristigli su odmah i pripadnici Stanice pogranične policije Imotski. U međuvremenu pristiglo je i pet članova Javne vatrogasne jedinice Imotski sa dva vozila koji su pokušali ugasiti pravu buktinju koja je zahvatila cijeli autobus.

Ipak, autobus je skoro u potpunosti izgorio. Vatra se proširila i na okolno nisko rastinje, no nije predstavljala veliku opasnost.

Valja spomenuti da je požar na autobusu izbio baš na najzahtjevnijem i najužem dijelu državne saobraćajnice gdje se uvijek stvaraju najveće gužve prema čvorištu autoceste u Zagvozdu i tunelu Sveti Ilija prema moru.

image

Požar autobusa

Braco Ćosić

Imoćani se nakon ove nesreće iznova pitaju što je s obećanim projektom izgradnje brzog puta Granični prijelaz Vinjani Donji-Imotski-Zagvozd koja je toliko potrebna, ne samo za Imoćane, već i za sve veći putnički i teretni promet iz susjedne Bosne i Hercegovine.

O tom projektu, koji su na sva zvona najavljivali svi pripadnici Vlade RH u Imotskom, informacija trenutno ima vrlo malo.

Saobraćajnica je odmah nakon današnje nesreće zatvorena za saobraćaj u oba smjera što je dodatno opteretilo državni put D-60 gdje su se stvarale gužve i zastoji jer se za vrijeme uviđaja saobraćaj prema autoputu u Zagvozdu i tunelu Sv. Ilija odvijao upravo tom saobraćajnicom.

Uviđaj nesreće obavljali su pripadnici PGP Imotski koji su i regulisali saobraćaj. Kako saznajemo, vatrogasci JVP Imotski ostali su na licu mjesta sve do 11,20 sati kada je ponovo otvoren saobraćaj u oba smjera tim putem, piše Slobodna Dalmacija

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije