– Izjava je ili osobe koja ima ozbiljnih psihičkih problema (govorim sa stanovišta ljekara koji je na ispitu iz psihijatrije dobio čistu 10) ili osobe koja je brutalno bezobrazna i koja se poigrava sa sopstvenim narodom (govorim sa stanovišta gradonačelnika i semberskog domaćina) – naveo je Petrović i dodao:

– Kao prvo, ako ministre niste znali, ne treba niko ništa da Vam traži i ne treba da čekate da Vam neko nešto traži, već Vaše resorno ministarstvo i Vi sa njim na čelu ste dužni da po hitnom postupku reagujete, da ne čekate poziv, da ne čekate zahtjev, već da odmah djelujete.

– Nismo Vas zvali da se prejedate u bijeljinskim restoranima već da nam pomognete. Danima tražimo pomoć, poziv za Vaš dolazak i za pomoć smo poslali dvije nedjelje prije nego ste se Vi udostojili da dođete, ali nažalost sa Vašim dolaskom dobili smo samo puko prodavanje magle – naglasio je Petrović.

Vi ako mislite da lokal može riješiti ovaj problem, sam, bez pomoći sa republičkog nivoa, onda vam je, kaže Petrović, stvarno hitno potrebno liječenje i morate biti hitno smijenjeni!

Gradonačelnik Bijeljine naglašava da će ministar Minić dobiti krivičnu prijavu, kao i oni koji su odgovorni za uvoz zaražene stoke, prenosi BN.

– Vaš aktuelni bezobrazluk je sada prevršio svaku mjeru, i sada više nema ni čekanja, ni praštanja, ni razumijevanja, ni strpljenja, sada ćete vidjeti ko je i šta je semberski domaćin! Nakaradnu lopovsku vlast ovaj narod trpi posljednje dvije decenije, bez mjere, bez srama se vlast poigrava sa narodom, tjera ga sa sopstvenog ognjišta, siromaši i zatupljuje!

Tražim hitnu pomoć i organizovanje naroda, pomoć svih iskrenih opozicionih partija i njihovih lidera, građanskih opcija i nestranački opredijeljenih ljudi, jer budemo li nastavili da ovo trpimo, oni će nas sve zajedno uništiti – poručio je Petrović.