TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

PDP ide u unutarstranačke izbore

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

BANJALUKA – ​Predsjedništvo PDP-a zaključilo je da se krene u redovnu proceduru unutarstranačkih izbora i tim povodom formiralo tim koji će provesti pripreme.

PDP ide u unutarstranačke izbore
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | PDP ide u unutarstranačke izbore

 

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a nakon sjednice Predsjedništva ove stranke rekao je da će se birati novi predsjednik PDP-a jer po Statutu PDP-a on ne može više biti predsjednik jer je već drugi četvorogodišnji mandat na toj funkciju.

Takođe, Borenović je rekao da je na sjednici donesen i zaključak da  podržavaju Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke te da su analizirali rezultate izbora i zaključili da je odbranjen rezultat iz 2018. godine.

„Na osnovu tih načela, gradonačelnik treba da vodi jednu pravednu borbu za grad u kojem neće biti korupcije, kriminala i u kojem se dobro živi“, rekao je Borenović.

Jedan od zaključaka je i da Predsjedništvo PDP-a podržava aktivnosti da se pravno osporavaju rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednika i da se od tužilaštva očekuje da ispitaju sve izborne prevare.

„Predsjedništvo PDP-a ne prihvata rezultate za predsjednika Republike Srpske, jer su ti izbori dokazano obilovali brojnim neregularnostima, malverzacijama, prevarama i sistemski organizovanim krađama, čime je narušen integritet izbora i zakonitost izbornog procesa“, rekao je  Borenović.

Borenović je rekao da je kontrolnim brojanjem glasova utvrđeno, na bazi onoga što se dobilo od posmatrača, budući da CIK nije objavio izvještaj, da je bilo 70.012 kontaminiranih, upropaštenih i nestalih glasačkih listića.

Uroš Vukić / Nezavisne novine

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije