TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

OVAKVE MANIFESTACIJE TREBAJU LOVSTVU

0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Ideja da se održi medjunarodna izložba pasa svih rasa u Ugljeviku nije od juče,situacija sa koronom je samo malo odgodila.

U nedjelju 15.maja osvanuo je prelijep sunčan dan a u rudarski gradić Ugljevik slila se kolona automobila sa svih strana. Kinološko udruženje Semberija iz Bijeljine odradilo je dobru pripremu da ova manifestacija uspije. Na državnu izložbu pasa svih rasa CAC prijavilo se oko 160 izlagača sa svojim psima a bilo ih je iz cijele BiH i iz Srbije. Pored zaista kvalitetnih pasa iz svih rasa lovni psi su ipak bili najbrojniji. To uopšte nije čudo jer nam je poznato da lovci Semberije i Majevice imaju kvalitetne lovačke pse goniče, ptičare a i jamare.

Na ovoj kinološkoj manifestaciji pse su ocjenjivale kinološke sudije Mirko Petrašin i Bojan Čenić a delegat ispred Kinološkog saveza Republike Srpske bio je Vedran Božičković. Izložbu je otvorio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić:

„Prijatno sam iznenađen sa ovolikim brojem izlagača iz svih krajeva, vidim da imate kvalitetne pse o kojima brinete kako zaslužuju. Opština Ugljevik je podržala ovu manifestaciju kao što podržavamo i sve aktivnosti koje imaju lovci iz tri lovačka udruženja iz naše opštine. Želimo vam ugodan boravak u našem mjestu i računajte na podršku i u narednim godinama.

Nakon otvaranja izložbe psi su ocjenjivani po kataloškim brojevima gdje su psi svrstani po uzrastu, rasi i fci grupi. Nakon pojedinačnog ocjenjivanja vršeno je rangiranje u rasama a nešto kasnije i u grupama. Birani su najljepši mladi psi u razredu beba, najljepši psi prvaci razreda mladih, birani su i najuspješniji u kategoriji dijete i pas, najbolji odgajivački parovi i odgajivačke grupe. U finalnom izboru najljepši pas je mlada ženka rase Njemački kratkodlaki ptičar vlasnika Stefana Simića iz Suvog Polja kod Bijeljine. Najuspješnijim takmičarima uručeni su kvalitetni pehari koji su sponzorstvo opstine Ugljevik i Rudnika i Termo-elektrane Ugljevik. Nesebičnu pomoć u organizaciji ove manifestacije pružila su i lovačka udruženja Rudar, Partizan i Dubrava. Sve ovo ne bi proteklo ovako da nije bilo aktivnih članova iz kinološkog udruženja Semberija sa predsjednikom Savom Popićem i ekipom koja u narednom periodu već za 12.jun priprema Međunarodnu izložbu pasa svih rasa Cacib Bijeljina. Na svečanom ručku u restoranu Eureka prezentovani su utisci kinoloških sudija i delegata koji su prijatno iznenađeni kvalitetom izvedenih pasa . Vidimo se ponovo u Ugljeviku naredne godine.   

Za TD portal izvještava: Božić Miladin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije