TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Otočac: Srbi i Hrvati zajednički položili vijence i cvijeće svim žrtvama “Oluje”

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

U centru Otočca i obližnjem selu Doljanima gradske vlasti Otočca i Srpsko narodno vijeće zajedno su komemorirali stradanje hrvatskih vojnika i srpskih civila za vrijeme i nakon akcije “Oluja” te poslali poruku o važnosti međusobnog poštovanja stradanja i žrtava, bez obzira na njihovu nacionalnost.

Foto: Srpsko narodno vijeće

 

Najprije su na spomeniku žrtvama Domovinskog rata u centru Otočca, vijence i cvijeće položili gradonačelnik Goran Bukovac, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević, načelnik opštine Vrhovine Milorad Delić i voditeljica Documente Vesna Teršelič.

– Ovo je važan iskorak u odnosima hrvatskog i srpskog stanovništva koje živi na području Otočca, Ličko-senjske županije i cijele Hrvatske. Nadam se da je ovo zalog za budućnost, bolji život, toleranciju i mir – rekao je nakon ceremonije polaganja vijenaca, gradonačelnik Otočca Goran Bukovac.

Foto: Srpsko narodno vijeće

Potom su gradske vlasti Otočca i SNV zajedno, u obližnjim Doljanima komemorirali stradanje srpskih civila za vrijeme i nakon Oluje.

– Tako mi iz SNV-a praktikujemo sjećanja, da izmirimo žive, a da se sjećamo i poštujemo stradanja. Niko nije smio poginuti. Trebalo je učiniti sve da ne dođe do rata. A kad se već dogodilo da su ljudi stradali, bilo vojnici, bilo civili, treba ih se sjećati, a ne sukobljavati se oko toga, a rasprave o političkim pitanjima možemo onda voditi u mirnijim i razumnijim okolnostima. Ovakve zajedničke komemoracije nisu česte, ali kad se dogode, imaju posebnu snagu – rekao je nakon polaganja vijenaca i cijeća stradalim srpskim civilima u ovom mjestu, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Nakon pomena služenog u nedovršenoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, vijence i cvijeće ispod stabala lipe u centru sela, uz gradonačelnika Otočca položili su potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, predstavnici Ambasade Srbije, manjinskih vijeća, dožupani iz redova srpske manjine i mještani Doljana.

Srpsko narodno vijeće/ Srpskacafe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije