TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Otac Perica, majka Snežana i sin Vojislav iz Prokuplja svi žive u jednoj mračnoj sobi u nehumanim uslovima

1 0
Read Time:1 Minute, 56 Second
 Da stvar bude još tragičnija, Perica je ratni veteran koji se za našu zemlju borio prvo u Hrvatskoj, zatim u Bosni i na kraju na Kosovu. Vratio se kući sa teškim psihičkim problemima koji su uticali na njegovo sveukupno zdravlje. Njegova supruga Snežana takođe je teško bolesna, tačnije, boluje od raka mozga i štitne žlezde. Međutim tu nije kraj njihovim mukama i da stvar bude još gora i njihov četrnaestogodišnji sin Vojislav je u teškom zdravstvenom stanju. Dva puta je operisan, oba puta na stomaku.

 

„Moja je želja da mi mama ozdravi i da zidovi budu beli“-skromno kaže Vojislav dok grli svoju majku Snežanu. On joj je desna ruka i pomaže joj da prebrodi bolest.

Nakon svega što smo se nagledali i čemu smo svedočili za ovih jedanaest godina humanitarnog rada, uverili smo se da ne postoji slučaj koji nas može šokirati. Međutim, ono što nas zgrožava i šokira je koliko državni sistem nema sluha i zatvara oči pred ovakvim slučajevima kao što je porodica Stojanović. Oni preživljavaju sa 120 dolara koje dobijaju, tek, svakog drugog meseca. Iako je bolestan, Perica se trudi da radi ono što je radio celog života, a to je da zaštiti druge. Zbog toga uzima sporedne poslove za samo 5 dolara da bi izdržavao svoju porodicu. Otkako im je kuća izgorela, godinama unazad, žive u jednoj buđavoj prostoriji bez tople vode, ali sa svojim prihodima prinuđeni su da preskaču obroke i ne mogu ni da sanjaju da poprave svoj dom.

Hoćemo li dozvoliti ovoj porodici da živi bez kupatila i tople vode? Perica je žrtvovao svoje zdravlje, čuvajući nas, braneći nas, i sada mi moramo zaštititi njega i njegovu porodicu. Plan nam je da odmah počnemo sa renoviranjem njihovog doma kako bi dostojno živjeli i da Vojislavu makar malo približimo slike iz detinjstva. Mogu li Perica i njegova porodica da računaju na vas, na nas!? Molim vas hajde da zajedničkim snagama pomognemo Vojislavu i njegovoj porodici!

• PayPal: info@28jun.org

• Credit Card: https://28jun.org/donate

• SMS: Pošalji 1 na 1733

• Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/3245693855695715/

• Dinarski račun: (Ime) 28. Jun // 265 – 1110310003427 – 97 // Šifra plaćanja: 287 ili 288

• Bank Transfer Austria (EU): (Name) Humanitäre Organisation 28.Jun // IBAN: AT372011184561424300 // SWIFT(BIC): GIBAATWWXXX

• Instagram Fundraiser: https://www.instagram.com/p/CmwIDu3LBd-/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije