TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

2. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Оштре реакције из Српске – Махмуљин треба бити у затвору, а не у Турској

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second
За пресуђеним ратним злочинцем, некадашњим командантом Трећег корпуса такозване Армије БиХ, Сакибом Махмуљином, треба расписати међународну потјерницу како би био смјештен на издржавање срамотно мале казне, изјавио је директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих, Милорад Којић.
Република Српска - Фото: РТРС

Република СрпскаФото: РТРС

Којић је истакао да одлазак Махмуљина у Турску умјесто у затвор указује на то да је Српска била у праву од самог почетка.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске, Божица Живковић Рајилић, изјавила је да бјекство Махмуљина из БиХ представља још једну потврду да правосуђе БиХ прави раздор и уништава БиХ.

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице тражи да Махмуљин хитно буде депортован у БиХ и послат у затвор, рекао је Срни предсједник ове организације, Бранимир Којић.

Борачка организација Републике Српске апелује да се о бијегу осуђеног злочинца покрене озбиљна расправа, као и о смишљеном раду Суда БиХ да за ратна дешавања окриви само Србе.

Махмуљину је смишљено омогућен бијег у Турску, што само потврђује да Суд БиХ ради у интересу Бошњака, а на искључиву штету Срба, оцијенио је предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић.

Nosović je rekao Srni da je Mahmuljinu legalnim putem omogućeno da ode u Tursku i da bude amnestiran od svih zločina koje je počinio nad srpskim narodom u BiH.

Подсјетимо, Махмуљин је напустио БиХ и, умјесто у затвор, отишао је у Турску, након што му је Суд БиХ крајем априла изрекао правоснажну затворску казну од осам година због злочина над српским цивилима.

rtrs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije