TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Ostojić: Uprkos Interpolovoj potjernici, Mahmuljin se neće pojaviti u BiH

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

BANjALUKA – Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić smatra da se ratni zločinac Sakib Mahmuljin, uprkos raspisanoj Interpolovoj potjernici, nikada više neće pojaviti na teritoriji BiH.

Srna
 Ostojić: Uprkos Interpolovoj potjernici, Mahmuljin se neće pojaviti u BiH
 

Komentarišući činjenicu da je Interpol raspisao crvenu potjernicu za Mahmuljinom, Ostojić je novinarima u Banjaluci rekao da se Mahmuljin, koji je u bjekstvu u Turskoj, nikada neće pojaviti pred Sudom BiH i odslužiti minimalnu kaznu zatvora za stravične ratne zločine počinjene nad Srbima na Ozrenu i u Vozući 1995. godine.

„Mahmuljin je trebalo da bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratni zločin koji je počinio“, istakao je Ostojić.

On poručuje da je, zahvaljujući sprezi bošnjačkog političkog rukovodstva u Sarajevu i pravosuđa koje se bavi procesuiranjem ratnih zločina, Mahmuljinu omogućeno da umjesto u zatvor, ode na ljetovanje, a sada već i zimovanje u Tursku.

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za Mahmuljinom za kojim sada tragaju 194 zemlje. Nekadašnji komandant Trećeg korpusa Armije RBiH Sakib Mahmuljin pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Umjesto da ode u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i pobjegao u Tursku.

On je Sudu BiH trebao da pristupi 23. novembra kako bi preuzeo uputni akt za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije