TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Oпштина Угљевик – Конкурс за додјелу 45 стипендија студентима у школској 2022/2023. години

0 0
Read Time:4 Minute, 22 Second

На основу члана 3. став 2. Одлуке о додјели стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама (,,Службени билтен Општине Угљевик“, број 7/21) и члана 1. и 2. Одлуке о стипендирању редовних студената за 2022/2023. годину, број: 01-67-23/22 (,,Службени билтен општине Угљевик, број 7/22-I дио), Начелник Општине  р а с п и с у ј е

 

 

К О Н К У Р С

ЗА ДОДЈЕЛУ 45  СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА У ШКОЛСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ

 

I

Расписује се Конкурс за додјелу 45 (четрдесет пет) стипендија редовним студентима за 2022/2023. годину првог циклуса студија који су први пут уписали одговарајућу годину студија и који се школује на државним високошколским установама у Републици Српској, БиХ и Србији, чије је пребивалиште на подручју Општине Угљевик и чија породица живи на подручју општине Угљевик најмање последњу годину дана.

 

II

 1. За додјелу стипендија могу конкурисати кандидати који испуњавају сљедеће опште

услове :

а) да су држављани Републике Српске и БиХ;

б) да су студенти државних високошколских установа у РС, БиХ и Србији ;

в) да имају пребивалиште на подручју општине Угљевик и чија породица живи на подручју општине Угљевик најмање последњу годину дана ;

г) да су студенти друге године или виших година студија ;

д) да не обнављају више од једне године студија ;

ђ) да имају просјек оцјена из предходне године 6,5 и више ;

е) да студент има до 27 година старости;

ж) да не примају стипендију из других јавних извора стипендирања ;

 1. Испуњавање општих услова из става 1. тачка г) и ђ) овог члана не односи се на студенте – дјеца погинулих бораца Отаџбинског рата, дјеца ратних војних инвалида од прве до пете категорије, студенти са посебним потребама и ученик генерације.

 

III

Студентска стипендија се одобрава за једну школску годину и то за 10 (десет) мјесеци у  години на основу расписаног конкурса, почев од октобра мјесеца осим студентима-дјеци погинулих бораца Отаџбинског рата, дјеци ратних војних инвалида од прве до пете категорије, студентима са посебним потребама и ученику генерације са подручја Општине Угљевик којима се додјељује стипендија до завршетка студија под условом да достављају потврде о упису у наредну академску годину.

Висина стипендије за студенте који су имали просјек оцјена у претходној години од 6,5 до 8,4 износи 150,00 КМ (стотинупедесетконвертибилнихмарака)

За студенте који су имали просјек оцјена у претходној години 8,5 и више, висина   стипендије износи 170,00 КМ, под условом да су положили све испите из те године.

Студент који напусти факултет или изгуби право на школовање дужан је да врати  стипендију за академску годину за коју је примио стипендију.

 

Студент који остварује право на помоћ за школовање по другом основу нема право

на стипендију.

 

IV

Кандидат за додјелу стипендије подноси захтјев  писмено.

Уз захтјев за додјелу студентске стипендије студенти су дужни приложити сљедећу             документацију у оригиналу или овјереној фотокопији:

 • извод из матичне књиге рођених и увјерење о држављанству,
 • увјерење о мјесту боравка за студента и чланове породице најмање у последњу годину дана (службено),
 • доказ да је кандидат редован студент одређене године студија на државној високошколској установи, са просјеком оцјена из претходне године,
 • увјерење да је положио све испите из претходне године са просјеком оцјена 8.5 и више,
 • увјерење о породичној – личној инвалиднини, којим се доказује да је подносилац пријаве на конкурс дијете палог борца или РВИ од I до V категорије,
 • доказ да је ученик генерације,
 • увјерење ЈУ ,,Центар за социјални рад“ Угљевик, којим се доказује да је подносилац пријаве на конкурс члан из породице корисника права на новчану помоћ, утврђеног рјешењем ЈУ ,,Центар за социјални рад“ Угљевик,
 • изјаву о заједничком домаћинству-кућна листа,
 • изјаву да не прима стипендију или другу материјалну помоћ за студирање,
 • фотокопија личне карте.

 

Захтјеви се достављају комисији за додјелу студентских стипендија у згради СО-е Угљевик, у шалтер сали.

 

V

Сви студенти-дјеца погинулих бораца Отаџбинског рата, ратних војних инвалида од прве до пете категорије, студенти са посебним потребама, ученик генерације са подручја Општине Угљевик добијају  стипендију.

Сви студенти чланови породица погинулих бораца Отаџбинског рата, ратних војних инвалида од прве до пете категорије, студенти са посебним потребама, ученик генерације са подручја Општине Угљевик добијају  стипендију  до завршетка студија под условом да сваке године достављају потврде о упису у наредну академску годину.

 

За вријеме апсолвентског стажа стипендије се одобравају у трајању до шест мјесеци.

 

VI

Комисија ће у складу са Одлуком о додјели  стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама утврдити ранг листу одобрених стипендија, а непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

За све додатне информације обратити се у канцеларију бр. 20. у згради СО-е или на телефон: 773-765.

VII

Kонкурс остаје отворен 21 дан од дана објављивања на огласној табли и на сајту Скупштине општине Угљевик  и у дневним новинама „Глас Српске“.

 

VIII

Резултати конкурса биће објављени у року од 30 дана, након затварања конкурса на огласној табли Скупштине општине Угљевик.

Сваки кандидат на конкурсу може уложити приговор Начелнику Општине у року од 8 дана од дана пријема Одлуке о додјели студентске стипендије.

 

IX

Студенти који добију стипендију потписаће Уговор са Начелником Општине у коме ће бити дефинисана  међусобна права и обавезе.

 

 

 

 

 

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА УГЉЕВИК                                                        НАЧЕЛНИК  ОПШТИНЕ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ                                                      Василије Перић, дипл.ек.

Број: 02-67-1/23

Датум, 11.01.2023. године

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije