Prije obraćanja i pozdravnog govora gospodina Mihajla Nikolića iz Ugljevika a koji je i podpredsjednik Skupštine OSTA VRS, intonirane su himne Republike Srpske i Srbije.

Brojne uzvanike i goste iz Republike Srpske i Srbije pozdravio je gospodin Slobodan Župljanin predsjednik OSTA VRS i u deseto-minutnoj besjedi iznio dio iz bogatog sadržaja aktivnosti OSTA VRS realizovanih u relativno kratkom periodu od osnivanja, sa posebnim akcentom na značaj i ulogu starješina Ugljevika i Regije Bijeljina u tim aktivnostima.

Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić je u prigodnom obraćanju pozdravila prisutne i poželjela im uspješne aktivnosti i boravak u Ugljeviku i naglasila da su svi dobronamjerni dobro došli u Ugljevik, a posebno iz kategorija odbrambeno otadžbinskog rata. Molitvu je predvodio sveštenik SPC iz Ugljevika.

Oficirskoj večeri su prisustvovali starješine iz svih majevičkih i semberskih brigada VRS, između ostalih i starješine iz Zvornika, Brčkog, Bijeljine, Banja luke. Predstavnici 1. GMTBr VRS , Mandinih lavova, Garde Panteri i drugi .

 

Organizatori su oduševili prisutne činom dodijele cvijeća svim prisutnim damama a nisu zaboravljene ni dame iz kuhinje prestižnog Restorana ”Malinić”. Pored ovod čina znatiželjni će dalje postavljati pitanja: ”Zašto žene vole oficire ?……” a voli i narod svoje oficire, uvjerićete se nakon večerašnjeg primjerenog čina i zašto.