TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

ODLUKA VLADE: KO, KADA I KAKO MOŽE KORISTITI VAUČERE?

0 1
Read Time:1 Minute, 27 Second

Vlada Republike Srpske je donijela uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, čija je vrijednost 100 KM i koji se može koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja, noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Korisnik vaučera može da bude svaki punoljetni građanin Republike Srpske i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu sa državljanstvom Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika vaučera, a može da ga koristi samo lice na čije ime glasi i sa njim se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera, ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske će po stupanju na snagu Uredbe raspisati javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u projektu dodjele vaučera.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi ugostitelji koji su uredno izmirili poreske obaveze i imaju najmanje četiri zaposlena radnika, kao i turistička agencija nosilac licence Ministarstva koja je uredno izmirila poreske obaveze, koji su ostvarili finansijski gubitak koji podrazumijeva prosječan pad poslovnog prihoda u periodu april-jun 2020. godine u procentu od najmanje 15 odsto i više u odnosu na ostvaren poslovni prihod u periodu april-jun 2019. godine.

SeeSrpska

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije