TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Obnova kod Siska zapela na prvoj kući: „Niko ne radi, lažu nam. Plačemo svaki dan“

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

VIŠE od godinu dana od petrinjskoga zemljotresa počela je gradnja prve zamjenske porodične kuće na sisačkom području. Radovi su započeli početkom februara, rok za izgradnju je 120 dana, a obitelj Kucko iz Sela pokraj Siska u novi je dom trebala useliti početkom juna. No kako dani odmiču, sve je izvjesnije da kuća neće biti dovršena u roku.

Gotovo četiri mjeseca nakon početka gradnje prva zamjenska kuća još uvijek je veliko gradilište. Sreću i zadovoljstvo Danijele i Gorana zamijenili su tuga i razočarenje.

„Bili smo presrećni, a sad ću iz srca reći da smo toliko razočarani da više ne znamo, da nije tužno, bilo bi smiješno. Plačemo svaki dan jer ovo ne napreduje nikuda“, rekla je Danijela Kucko iz Sela za HRT.

„Jadno se osjećam jer davao sam nadu i drugim ljudima pošto je ovo bila prva kuća. Davao sam drugima takvu nadu da će i njima tako krenuti, ali ne daj Bože da im ovako krene“, naglašava Goran Kucko iz Sela.

Radnici malo dođu, pa odu, pa ih opet nema. Danima, nedjeljama. „Dođu, naprave nešto, onda ih nema po 10-15 dana, onda zoveš, dođu opet“, govori Danijela. „Sad je već 13. dan kako ih uopšte nema na gradilištu“, rekao je Goran.

Svakog dana zovu, pitaju, pokušavaju doći do informacija. Umorni su, kažu, od silnih obećanja. „Samo pusta obećanja. Evo bude, bit će u roku, dolaze vam sutra. Nema nikoga, ljudi moji, nema nikoga“, očajna je Danijela.

„Kad nazovem Središnji ured, tamo mi lažu, kad nazovem nadzornoga, on mi laže, kad nazovem izvođača, isto laže. Prebacuju lopticu s jednog na drugog“, govori Goran. I u prebacivanju loptica prošla su gotovo četiri mjeseca. Zapelo je već pri gradnji prve kuće, a izgradnju čekaju još stotine.

 

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije