TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Obijene dve srpske radnje u Velikoj Hoči: Na meti lopova bile i u junu, policija ne reaguje

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Zajednica srpskih opština je jedini okvir koji bi Srbima garantovao kolektivna prava i osigurao mir i stabilnost na prostoru KiM

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ove dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada tzv. Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini, ocenjuje Kancelarija.

– Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde – navode u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

Direktor Kancelarije Petar Petković je naveo i da pitanje o nestalima Priština koristi za politizaciju i ucene iako je reč o temi koja je duboko humanitarna.

– Beograd je postupio po svim zahtevima Prištine za pretragu lokacija za koje postoje sumnje da skrivaju tela nestalih, dok sa druge strane postoji potpuno odsustvo volje da se pretraže svih 9 lokacija na Kosovu i Metohiji – naveo je Petković.

On je rekao i da je zahtev i potreba Srba sa Kosova i Metohije da se što pre formira Zajednica srpskih opština, jer je to jedini okvir koji bi Srbima garantovao kolektivna prava i osigurao mir i stabilnost na prostoru KiM.

– Činjenica da Priština odbija da formira ZSO pokazuje da ih ne zanimaju bezbednost ni prava Srba, već sukobi i krize – ocenio je Petković.

Poručuje i da Beograd ostaje čvrsto opredeljen za dijalog kao jedini okvir za rešavanje kriza i problema na terenu i da se narednih mesec dana očekuje značajna diplomatska borba da se sačuvaju mir i stabilnost.

24sedam/Goran Sivački

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije